Polonia și Slovacia candidează la organizarea JO 2022

Polonia și Slovacia candidează la organizarea JO 2022

Polonia și Slovacia au depus o candidatură comună la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, informează presa internațională, citată de AGERPRES.

Comitetul Olimpic Polonez a indicat că o scrisoare care confirmă candidatura a fost trimisă joi Comitetului Internațional Olimpic, cu o săptămână înainte de termenul limită.
Conform planului, orașul polonez Cracovia va găzdui ceremonia de deschidere și cea de închidere a competiției, precum și mai multe probe pe gheață. Cracovia este situată în sudul Poloniei, aproape de Munții Tatra și de Slovacia.
Probele de schi nordic, biatlon și snowboard ar avea loc la Zakopane (sudul Poloniei), în timp ce Slovacia ar găzdui, în localitatea Poprad, disciplinele alpine și o parte a turneului de hochei pe gheață, scrie agerpres.ro.
Polonia și Slovacia nu au organizat până acum Jocuri Olimpice. Cele două țări au prezentat în trecut candidaturi separate.
Viitoarele JO de iarnă vor avea loc în 2014 la Soci (Rusia) și în 2018 la Pyeongchang (Coreea de Sud).
Gazda JO 2022 va fi desemnată de CIO pe 31 iulie 2015. Pentru organizarea competiției și-au mai depus până acum candidatura capitala Chinei, Beijing, în tandem cu orașul Zhangjiakou, capitala Norvegiei, Oslo, și orașele Lvov (Ucraina) și Almatîi (Kazahstan). Orașul german Munchen așteaptă rezultatele unui referendum în rândul locuitorilor săi pentru a-și depune candidatura.
Foto: agerpres.ro

Vizualizări: 86

Comentează