Nu uita să fii şi soţie după ce naşti

Nu uita să fii şi soţie după ce naşti

Coşuri cu rufe, serviciu, teme, mâncare etc. Aşa s-ar pu tea des crie o zi obişnuita din viaţa ta? Dragostea şi romantismul sunt pentru tine doar în carţile pe care nu mai apuci sa le citeşti, iar soţul tău s-a transformat în tati şi atât.

“Multe femei se lovesc de aceasta problema şi, adesea, nici nu îşi dau seama când şi cum s-au îndepartat de soţ. Apoi se în trea ba ce s-a întâm plat”, remarca psihologul Cristina Ion-Radulescu, adaugând: “Din pacate, doar o parte dintre barbaţii frustraţi de aceasta situaţie fac ceva ca sa îi atraga partenerei atenţia ca e ceva în neregula. Cei mai mulţi se refugiaza în munca, anturaj sau îşi gasesc alte relaţii ca re le satisfac nevoile emoţionale”, scrie unica.ro.

Copilul, zeu cu puteri absolute

Nu trebuie sa uiţi ca o casnicie solida e coloana de susţinere a unei familii fericite. Bineînţeles ca îţi vei iubi bebeluşul şi vei avea grija de el, îţi vei face programul în funcţie de orele lui de masa şi de somn, dar el nu va fi centrul universului. Pe masura ce creşte, va avea un loc foarte important în familie, dar nu va deveni cel care va dicteaza viaţa şi nici cel care deţine monopolul timpului vostru. Nu e sanatos nici pentru el sa fie tratat ca şi cum ar fi un mic zeu cu puteri absolute. Va trebui sa înţeleaga ca e iubit, dar ca şi ceilalţi oameni sunt importanţi, ca parinţii mai trebuie sa aiba şi timpul lor.

Schimbări în bine

Pe lângă schimbarea atitudinii, mai poi face câteva lucruri concrete pentru a avea timp de relaţia cu soţul tau. Iata câteva exemple: ✽ Daca este şi el de faţa, nu uita complet de soţul tau. Ofera-i din când în când un zâmbet cald, spune-i ceva etc. ✽ Fa ceva şi pentru soţ, cum ar fi sa-i prepari mâncarea lui preferata, sa-i cumperi o camaşa sau sa scoţi copiii în parc sâmbata dimineaţa, astfel încât el sa se poata odihni mai mult daca a avut o saptamâna grea.
Foto: Shutterstock

Vizualizări: 315

Comentează