Cauzele apariţiei mătreţii

Cauzele apariţiei mătreţii

Mătreaţa este una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni ale scalpului, de care suferă tocmai 60% din populaţia globului. Iată câteva dintre cauzele care duc la apariţia acesteia:

Mătreaţa poate apărea şi în urma folosirii în exces a produselor de styling, cum ar fi gelul de păr, spuma și fixativul.
„Uscarea zilnică a părului cu foehn-ul, folosirea în exces a produselor de îngrijire şi a fixativelor, dezechilibrul hormonal, imunitatea scăzută, dar şi stresul sunt factori declanșatori ai mătreţii. Chiar și şamponul și/sau balsamul ce nu au fost îndepărtate bine prin clătire ar putea favoriza apariția acestor „coji” de piele uscată. O altă cauză o constituie spălatul zilnic pe cap”, explică Andrei Cocieru.
Chiar dacă pare greu de crezut, curățarea în exces a podoabei capilare nu este indicată, deoarece glandele sebacee vor percepe acest lucru ca pe o agresiune şi vor declanşa sistemul de apărare: mai mult sebum.
„Părul trebuie spălat de maximum două ori pe săptămână. Şi alimentaţia bogată în grăsimi dăunează scalpului și cauzează apariţia mătreţii, deoarece în organism, noile celule se formează în proporţie de 80% din ceea ce punem pe masă. Dacă vom mânca sănătos, iar din alimentaţie nu vor lipsi fructele şi legume, în defavoarea grăsimilor „rele”, şi pielea scalpului va fi mai sănătoasă”, spune stilistul vedetelor.
V.V.