Uleiul de cătină, un panaceu pentru toate vârstele

Uleiul de cătină, un panaceu pentru toate vârstele

În urma cercetărilor efectuate de fitoterapeuţii români, s-a descoperit că arbuştii de cătină care cresc în ţara noastră conţin cantităţi importante de substanţe nutritive pentru organism, în comparaţie cu arbuştii care cresc în alte ţări europene şi asiatice.

„Cătina este fructul care protejează imunitatea şi memoria. În cazul persoanelor anemice şi a celor care depun eforturi fizice şi intelectuale, cătina, atât de bogată în vitamina C, este tonicul care le completează doza zilnică necesară.

Totodată, fructele de cătină  reprezintă o sursă extrem de bogată de săruri minerale (calciu, fosfor, potasiu), de vitamine (A, B1, B9, C, E, F, D2, P, K), de proteine,de beta-caroten şi de uleiuri esenţiale, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Mai mult, specialiştii au constatat că un amestec de plante care conţine pulbere de cătină şi de măceşe stimulează memoria, iar preparatul este mai eficient decât lecitina.

În acelaşi timp, fitoterapeuţii apreciază că uleiul de cătină albă face parte din categoria panacee. Încă din antichitate,cătina albă era un leac universal pentru strămoşii noştri. Şi, cu timpul, s-a dovedit că opiniile înaintaşilor erau corecte.

Vezi continuarea pe click.ro

Vizualizări: 339

Comentează