Ce se întâmplă când vă mutaţi cu socrii

Ce se întâmplă când vă mutaţi cu socrii

Dacă până acum ați locuit singuri, dar urmează să vă mutați cu socrii, sigur nu vă este ușor. Oricare ar fi motivele pentru care faceți mutarea, adaptarea la traiul împreună poate să fie destul de dificilă.

Pentru început, ai putea să te concentrezi și pe avantajele pe care o astfel de situație le aduce. Probabil că veți împărți treburile casnice. Nu vei mai fi nevoită să cauți bonă pentru copil sau să faci diverse artificii ca să ajungi să îl iei la timp de la grădiniță sau de la școală. Sigur, există și dezavantaje, dar totul depinde de cât de toleranți și împăciuitori puteți fi.

Așteaptă-te și la lucruri mai puțin plăcute

“Un astfel de moment este delicat și sunt greu de luat în calcul complicațiile care pot apărea”, spune psihologul Cristina Ion-Rădulescu, adăugând: “În cazul în care sunt motive suficient de puternice și altă soluție nu mai există, e clar că vor urma și episoade mai puțin plăcute, pentru că de la o intimitate totală, veți trece la mai puțină libertate, la trai în comun, la împărțirea bucătăriei și chiar a băii etc.” Toate aceste “mici” amănunte pot duce la conflicte, dar, atenționează psihologul, ar fi bine ca toți să dați dovadă de rezistență la stres și cât mai multă flexibilitate.

Impune limite

Este bine să impuneți anumite limite. Probabil că e de la sine înțeles că nu vor intra peste voi în cameră, dar poate nu v-ar conveni să facă asta nici în lipsa voastră. Nu doar tinerii căsătoriți au nevoie de intimitate. Alegeți cel puțin o seară pe săptămână în care să fiți doar voi doi, fie că stați la voi în cameră, fie că ieșiți în oraș.

Vezi continuarea pe unica.ro
Foto: Northfoto

Vizualizări: 323

Comentează