O profesoară din Anenii Noi, acuzată de maltratarea unei eleve

O profesoară din Anenii Noi, acuzată de maltratarea unei eleve

Procuratura raionului Anenii Noi a dispus recent justiţiei cauza penală pe numele unei profesoare de clasele primare din cadrul Gimnaziului din satul Troiţa Nouă, acuzată de „privaţiune ilegală de libertate” şi „tratament inuman şi degradant”.

Mama elevei a depus plângerea la Procuratură. Aceasta reclama faptul că, fiica sa minoră vrea să se sinucidă pe motiv că a fost înjosită şi maltratată de profesoară.

Procurorii au constatat că, pe 9 aprilie curent, în timpul orelor, minora, care era elevă în clasa a III-a a fost maltratată, intimidată şi înjosită în public de către profesoara care le preda. Învinuita i-a aplicat elevei lovituri peste faţă şi a tras-o de păr, pe motiv că fetiţa i-ar fi sustras din geantă 205 lei. În continuare, profesoara a închis-o pe elevă în subsolul instituţiei, privând-o ilegal de libertate preţ de două ore.

Procurorii au stabilit că astfel de cazuri au avut loc în permanenţă în intervalul anilor 2011 – aprilie 2013, perioadă în care profesoara cu regularitate îşi permitea un asemenea comportament faţă de eleva respectivă.

Expertiza psihiatrico-psihologică în comisie, dispusă de procurori pe acest caz a relevat că în perioada în care fusese supusă de către profesoară tratamentului degradant minora a suferit tulburări profunde la nivel psihologic.

Vezi continuarea materialului pe jurnal.md

Vizualizări: 210

Comentează