Pele a marcat pe Empire State Building revenirea echipei Cosmos New York

Pele a marcat pe Empire State Building revenirea echipei Cosmos New York

Legendarul Pele a activat sistemul de iluminare al celebrei clădiri Empire State Building din New York, de culoarea verde, pentru a marca anticipata revenire a echipei Cosmos pe terenul de joc, la aproape 3 decenii după ultimul meci, relatează agenţia EFE.

Pele, preşedinte de onoare al echipei Cosmos, a apăsat butonul care a iluminat în verde, culorile echipei americane, partea superioară a clădirii, cu prilejul unei ceremonii în care a fost însoţit de Carlos Alberto şi noua vedetă a clubului, Marcos Senna.

Cosmos a făcut istorie între anii 70 şi 80, prin transferul unor jucători de top mondial, inclusiv Pele, Beckenbauer şi Carlos Alberto, înainte de a dispare în 1984, după ce a cucerit 5 titluri în campionatul american.

După aproape 3 decenii, Cosmos a fosrt înscrisă în liga secundă din SUA, North American Soccer League (NASL), şi va debuta sâmbătă cu rivala sa istorică Strikers Fort Lauderdale.

Înainte de meci, găzduit de arena Cosmos din Long Island, va avea loc o ceremonie de omagiere a fostelor vedete, la care nu vor lipsi Pele, Carlos Alberto şi Giorgio Chinaglia.
Sursa: AGERPRES
Foto: AGERPRES

Vizualizări: 143

Comentează