Viaţa de cuplu fără secrete – Top cele mai frecvente minciuni într-o relaţie

Viaţa de cuplu fără secrete – Top cele mai frecvente minciuni într-o relaţie

Cresterea divorturilor din peisajul monden autohton te face sa te intrebi daca nu cumva imaginea unei relatii fericite nu este decat o fantezie care paleste odata cu trecerea timpului, scrie feminis.ro.

Haideti sa vedem ce se ascunde in spatele relatiei perfecte, in care el si ea nu se cearta niciodata. De ce nu o fac? Pentru ca probabil adevarul sta tot timpul undeva pitit bine, sub pres sau dupa usa, acolo unde nu se uita nimeni. Problemele apar atunci cand te impiedici intamplator de acele mici minciuni pe care cu siguranta si tu si partenerul le-ati folosit de-a lungul timpului pentru a nu-l supara pe celalalt.

Cand ajungi sa fii alaturi de cineva o perioada indelungata, iti dai seama ce anume trebuie facut pentru a mentine pacea si buna intelegere in cuplu. Desi multi incurajeaza comunicarea si sinceritatea, unul dintre cele mai solide cupluri pe care le cunosc mi-a oferit, in repetate randuri, dovada ca sinceritatea fara menajamente nu are ce cauta intr-o relatie.

Evident, nu este recomandat sa ii ascunzi partenerului ca mai ai inca un sot intr-o alta tara sau ca ai cedat avansurilor colegului caruia i-ai picat cu tronc, insa minciunile sunt inevitabile pentru buna functionare a relatiei.

Cate dintre voi nu s-au gandit ca barbatul pe care il vor lua de sot le va fi in primul rand cel mai bun prieten? O gandire pe cat de naiva, pe cat de daunatoare relatiei, fiindca oricat ti-ai dori, nu poti impartasi celui de langa tine chiar totul, mai ales cand vine vorba de detalii mici, dar deranjante, care in timp erodeaza relatia.

Cu toate acestea, exista si minciuni frecvente pe care partenerii le spun din dorinta de a-i face pe plac partenerului, care in timp duc la destramarea relatiei.

“Imi place sa fiu legata de pat…”

… sau sa sarim peste preludiu si sa facem sex in pozitia ta preferata. Poti introduce aici absolut orice tehnica sau aspect al vietii voastre sexuale care ii face mai degraba placere partenerului si pe care tu o incurajezi fiindca iti place sa il vezi fericit.

Astfel de decizii trebuie cantarite atent, fiindca s-ar putea ca daca-i ascunzi faptul ca iti displace, sa ajungi intr-o zi sa spui, la manie, ca te-ai saturat sa faceti cutare si cutare lucru fiindca asa ii place lui. Va reactiona defensiv, evident, intrucat tu nu ai mai mentionat acest lucru si va fi enervat de faptul ca te astepti sa iti citeasca gandurile.

“Esti cel mai bun/cea mai buna.”

Cand auzi prea des acest lucru, e clar ca ceva nu e in regula. In aceeasi categorie intra si micile minciuni pe care ei le spun cand gusta pentru prima oara mancarea gatita de partenera sau cand o lauda chiar daca nu este cazul, doar pentru a-i ridica moralul.

Nu-i nicio problema sa il incurajezi pe partenerul de cuplu din cand in cand, insa complimentele gratuite duc la formarea unei imagini gresite despre sine si despre relatie, astfel incat in momentul in care magia dispare, s-ar putea sa intervina frustrarea din partea celui care a tot sustinut ca toate sunt bune si frumoase si surprinderea celui care se trezeste dintr-o data criticat pe subiecte pe care le considera in regula.

In categoria celor mai frecvente minciuni pe care barbatii le spun intr-o relatie se incadreaza urmatoarele: “N-am nimic, mi-e bine”, “Ajung imediat”, “Sunt blocat in trafic”, “Ai slabit”, “E tocmai ce mi-am dorit”

Nici femeile nu stau mai bine la capitolul sinceritate in cuplu: “Nu s-a intamplat nimic.”, “Nu stiu unde e/unde l-am pus.”, “Nu m-am atins de el.”, “N-a fost deloc scump.”, “Ma doare capul.”

Analizand situatiile prezentate si lista de neadevaruri folosite cel mai frecvent de parteneri, ne-am intrebat, firesc, daca pot exista in acelasi timp intr-o relatie incredere si secrete?

Am luat in considerare atat femei ale caror relatii nu au functionat prea bine, dar si femei care se bucura de o relatie fericita.

Foto: feminis.ro

Vizualizări: 809

Comentează