O moldoveancă, martor-cheie în cazul omorului unei jurnaliste din Rusia. A stat cu criminalul în casă timp de câteva zile!

O moldoveancă, martor-cheie în cazul omorului unei jurnaliste din Rusia. A stat cu criminalul în casă timp de câteva zile!

În timp ce femeia, originară din R.Moldova, se juca cu copiii victimei, tatăl acestora, Alexei, o ciopârţea pe mama lor în baie.

Tatiana Ştefăneţ avea grijă de copiii Irinei Kabanova, jurnalista ucisă şi tranşată cu sânge rece de către soţul ei. Moldoveanca a ajuns martor-cheie în cazul celui mai mediatizat omor din Rusia de la începutul anului.

Femeia spune că, deşi capul familiei o făcea pe îngrijoratul şi cerea ajutorul tuturor în găsirea soţiei „dispărute”, ea a bănuit din start ca lucrurile nu stau chiar aşa. Femeia şi-a riscat viaţa locuind timp de mai multe zile în aceeaşi casă cu criminalul, pentru a le oferi informaţii anchetatorilor, scrie kp.md.

Tatiana Ştefăneţ spune că a văzut-o pentru ultima oară vie pe Irina Kabanova pe 31 decembrie, când a ajutat-o să gătească pentru masa de sărbătoare. „În acea zi, toate păreau ca de obicei. Cei doi soţi stăteau în colţuri diferite ale camerei, dar nu păreau să se fi certat mai tare decât în alte zile”, îşi aminteşte ea. Femeia spune că atunci când a venit din nou la familia Kabanova, Alexei spunea că soţia lui a dispărut. „Mi-a părut stresat din cale afară: fuma ţigară după ţigară şi bea cafea. Iniţial m-am gândit că poate e îngrijorat de dispariţia nevestei. Ulterior însă am început să am dubii. Nu ne permitea, mie şi copiilor lui, să intrăm în baie (acolo unde, aveam să aflu mai târziu, îşi tranşa soţia moartă), găsise chiar o metodă să încuie uşa pe dinafară, motivând că ar fi ceva defectat acolo. Ne tot trimitea afară la plimbare. În acea zi el s-a ţinut de cărat la tomberon genţi mari şi grele, în carouri (oamenii legii aveau să stabilească mai târziu că în acestea se aflau bucăţi din trupul femeii ucise). Apoi am văzut-o pe mezina, Daşa, jucându-se cu cheile mamei sale, deşi Alexei spunea că ea a ieşit din casă şi a încuiat uşa după ea. Au dispărut păturile şi cearşafurile din casă, iar când paşaportul Irinei a căzut dintr-o lădiţă, el tocmai m-a împins să nu-l ridic”.

Pe data de 8 ianuarie femeia înţelesese deja cine se face vinovat de misterioasa dispariţie a Irinei Kabanova, mamă a trei copii, dar spune că nu-i putea lăsa pe micuţi cu tatăl acestora. „Eram îmbrăcaţi în haine groase, ca în caz că va încerca să ne omoare şi pe noi, să reuşim să fugim”, îşi aminteşte Tatiana Ştefăneţ zilele de groază.

Reamintim că după descoperirea vinovatului şi arestarea acestuia, fiul mai mare al jurnalistei din prima căsătorie va pleca la tatăl su, în Israel, iar soarta celor din căsătoria cu Alexei Kabanov, Taras (3 ani) şi Daşa (2 ani), încă nu s-a decis. Bunicii din partea tatălui au refuzat să-i ia sub tutelă.*

N.T.

foto: eg.ru

Vizualizări: 1526

Comentează