Atac cu acid împotriva directorului artistic de la Balşoi: Filin nu crede că fapta a fost elucidată

Atac cu acid împotriva directorului artistic de la Balşoi: Filin nu crede că fapta a fost elucidată

Directorul artistic al Teatrului Balşoi, Serghei Filin, victimă a unui atac cu acid în ianuarie, crede că fapta nu a fost încă elucidată, în ciuda faptului că solistul teatrului şi doi complici şi-au recunoscut vina în această agresiune, a declarat joi soţia lui Filin într-un interviu pentru presă, preluat de AFP.

Serghei Filin, care primeşte în prezent îngrijiri medicale în Germania, ‘este convins că cercul de persoane implicate în această crimă este mult mai mare”. ”Sperăm că forţele de ordine îi vor demasca pe toţi cei implicaţi’, a declarat soţia lui Filin, Maria Prorvici, pentru cotidianul Komsomolskaia Pravda.

Poliţia rusă a anunţat miercuri că dansatorul Pavel Dimitricenko, considerat comanditarul atacului, presupusul agresor şi un şofer şi-au recunoscut vina în agresiunea împotriva lui Filin. Televiziunile ruse au difuzat o înregistrare video a confesiunii lui Dimitricenko, filmate de poliţie, în care acesta declara: ‘Am organizat acest atac fără să vreau să merg atât de departe’.

Serghei Filin, numit în 2011 în postul de director artistic al baletului din Balşoi, a fost agresat cu vitriol de un necunoscut, la 17 ianuarie, la intrarea în imobilul în care locuieşte în Moscova. El a făcut legătura imediat între atac şi activitatea sa profesională, pistă pe care a preferat-o şi poliţia.

Într-un interviu acordat presei, fostul balerin în vârstă de 42 de ani a declarat că este ‘absolut sigur’ de identitatea agresorului, fără să spună mai mult.

Întrebată dacă Filin îl bănuia pe Dimitricenko, soţia sa a răspuns: ‘Avea astfel de idei’.

Potrivit acesteia însă, Filin nu crede versiunea vehiculată în mass-media potrivit căreia atacul a fost comis de prietena lui Dimitricenko, dansatoarea Angelina Voronţova, care nu a obţinut rolul principal în ‘Lacul lebedelor’.

‘Serghei crede că motivele crimei sunt altele. Tânăra este un pretext, însă, în mod sigur, nu cauza principală’, a adăugat soţia directorului artistic.AGERPRES
Foto:AGERPRES

Vizualizări: 360

Comentează