Guleaiul lui Plahotniuc

Guleaiul lui Plahotniuc

În sfârșit am văzut și lista celor care au fost prezenți la așa-zisa ”vânătoare domnească”. Listă care chiar dacă este incompletă, certifică și mai mult că vânătoarea din 23 decembrie, soldată cu omorul lui Sorin Paciu, nu a fost decât un guleai de sfârșit de an, dat de Plahotniuc în cinstea slujitorilor săi.

Guleaiul lui Plahotniuc, cu animatorul Sajin

La orice sfârșit de an, șefii organizează câte un banchet pentru angajați, pentru a mai destinde atmosfera și a fortifica relațiile în grup. Și în cazul vânătorii fatidice din 23 decembrie se pare că e vorba despre un astfel de eveniment. O distracție în grup, organizată pionilor lui Plahotniuc care s-au învrednicit de merite deosebite pe parcursul lui 2012. Probabil dacă nu era omorât Paciu, ziua se termina în vreo saună, cu bravii vânători înfruptându-se din vânat, precum și din trupurile unor fetițe special pregătite de către șef. Cum însă s-a petrecut tragedia, planurile au fost cam date peste cap, iar un guleai care trebuia să se termine cu ospățuri copioase și beții până la comă alcoolică s-a transformat într-un scandal național.

De ce spun că această vânătoare a fost un guleai dat de Plahotniuc? Pentru că dacă aruncăm o privire pe lista participanților vom vedea câteva nume care sar în ochi, oricât de chior te-ai preface. În primul rând vorbesc despre Ghenadie Sajin, o mână dreaptă a lui Plahotniuc, un fel de manager al unor afaceri ale sale. Sajin probabil a îndeplinit și rolul de animator, un fel de cap al relelor. Era să-i zic lui Sajin ”Capo di tutti capi”, dar riscam să atentez la orgoliul de mafiot șef al lui Plahotniuc, așa că m-am abținut la timp.

Ei bine, Sajin s-a ocupat deja de invitațiile la acest ”special event” de final de an, iar aici găsim câteva nume despre care se vorbește deja de ani buni că sunt oamenii vânduți ai lui Plahotniuc. În primul rând vorbim despre Valeriu Zubco, Procurorul pentru care Plahotniuc a plătit vreo 2 milioane de euro. Apoi Ion Pleșca, șeful Curții de Apel, cel despre care se spune că a intermediat afacerea dintre Urechean și Plahotniuc de înscăunare a lui Zubco.

Serghei Răilean de la ”Registru”, despre care am aflat abia astăzi, este și el pus în acea funcție de către PD și probabil pe parcursul lui 2012 o fi având și el merite deosebite pentru a se număra printre invitații lui Sajin.

Doar participarea într-o astfel de companie trebuie să se lase cu demisii

Acuma hai să facem un mic exercițiu de imaginație și să spunem că Sorin Paciu nu a fost omorât și că Zubco nu a mai avut nici ce tăinui. Ba chiar să mergem și pân într-acolo încât să zicem că vânătoarea nici nu s-ar fi petrecut într-o rezervație naturală, acolo unde este strict interzis să împuști animale. Să ne închipuim că nu s-ar fi petrecut nicio infracțiune de ordin penal, dar să mutăm vânătoarea dincolo de Prut și să înlocuim ”eroii” noștri cu judecători, procurori, înalți funcționari și oameni de afaceri, toți români.

Și apoi să presupunem că afla presa. Mamă!!! Ce scandal se isca acolo. Ce declarații aveau să iasă din gura Președintelui și a Premierului. Câtă cerneală avea să curgă și câți tetrabiți de inregistrări cu emisiuni televizate dedicate acestui eveniment aveam… Și cum curgeau demisiile gârlă, la maximum 24 de ore de la aflarea de către presă a acestui dezmăț organizat. Și atenție!!! Excludem omorul, tăinuirea, traficul de influență și vânatul într-o rezervație naturală, pentru că dacă le includeam și pe asta, deja aveam și câțiva arestați prevenitv.

Iar în rahatul nostru ce e? Pleșca zice că el nu vede de ce să demisioneze. Păi bă Pleșca, tu ești tâmpit sau din cale afară de tupeist? Cum bă tâmpitule sau tupeistule să nu ai motive de demisie? Tu unde naiba trăiești? Pe ce lume?

Ce să mai zic de tupeul unui consilier municipal, care cică ”el s-a dus la vânătoare nu în calitate de ales al poporului”. Nu ți-e jenă mă? Sau nu-ți dai seama despre ce spui? Păi de vreme ce ești ales al poporului, așa rămâi până ce-ți expiră mandatul. Sau până ce-ți dai dracului demisia, pentru a rămâne vânător pe viață.

De șeful de la Moldsilva, cel ce ar trebui să protejeze acea rezervație, ce mai putem spune? Cică el o să demonstreze că vânătoarea a fost legală? Unde bă să demonstrezi, la Curtea de Apel cu judecător Pleșca și cu vreun procuror de-al lui Zubco?

Și voi toți, ce căutați mă în compania mânii drepte a lui Plahotniuc? În asta tot nu vedeți nicio problemă?

***

Eu nu știu cu ce se va termina această tărășenie abominabilă. Însă când văd cu cât tupeu răspund toți acești indivizi îmi vine să strig. Îmi vine să țip pentru că nu mai pot rezista să trăiesc într-o țară în care niște criminali sau părtași ai unor criminali îmi râd în nas și-și bat joc de mine. Și eu trebuie să asist tăcut la toată bătaia lor de joc? Poporule, cât o să mai asiști tăcut și cu capul plecat la fărădelegile și guleaiurile lui Plahotniuc?

Alex Cozer
Foto: jurnal.md

Vizualizări: 1369

2 Comentarii

  • 17 ianuarie 2013 | Permalink |

    o noua demagogie si prostologie din partea lui un handicaat si nr.6 cozer a lui Mocan si Voronin

  • Nume
    17 ianuarie 2013 | Permalink |

    DUMBRAVEANU SI MIHAES CATEIII, CARE LATRA LA COMANDA P..Darastilor , cat de tembela trebuie sa fii, sa mai maninci la rahat in situatia asta!!!

Comentează