De Sfântul Anton, animalele primesc binecuvântarea în bisericile din Spania

De Sfântul Anton, animalele primesc binecuvântarea în bisericile din Spania

Câini, pisici, papagali şi alte animale de companie, unele îmbrăcate cu cele mai bune haine ale lor, au intrat joi în bisericile din Spania pentru a primi binecuvântarea de Sfântul Anton, ocrotitorul animalelor, relatează AFP.

Cu animale în lesă sau învelite în păturici pentru a le proteja de frig, zeci de persoane stăteau la coadă în faţa bisericii Sfântul Anton din centrul Madridului, aşteptând ca preotul să stropească cu apă sfinţită.

În apropierea rândului credincioşilor cu animale s-a format altul cu persoane care aşteptau să cumpere fursecuri. Potrivit tradiţiei, credincioşii trebuie să păstreze în dulap un fursec de Sfântul Anton, alături de o monedă, şi să guste din el anul următor, pentru a fi sănătoşi şi să aibă binecuvântarea sfântului. Datorită reţetei de pregătire, secretă, fursecurile rămân moi, cel puţin teoretic.

După-amiază, câinii poliţişti şi cei care îi însoţesc pe nevăzători, precum şi caii poliţiei, se alătură animalelor de companie şi stăpânilor lor într-o paradă desfăşurată pe străzile din centrul capitalei.

Sărbătoarea, ale cărei origini se află în Spania secolului al XIX-lea, este foarte populară la Madrid. Şi în alte regiuni, cum ar fi insulele Baleare şi oraşul Burgos (nord), Sfântul Anton este sărbătorit la fel. AGERPRES

Vizualizări: 244

Comentează