10 lucruri care îţi fac relaţia mai frumoasă

10 lucruri care îţi fac relaţia mai frumoasă

La fiecare început de an ne propunem să facem cât mai multe lucruri bune pentru noi înşine – să mâncăm mai sănătos, să facem mai mult sport şi chiar să avem mai multă grijă de cei dragi nouă. Poate nu reuşim să ne ţinem de toate promisiunile făcute, însă ca să ne facem relaţiile mai satisfăcătoare, nu e nevoie de un efort uriaş, ci de atenţie şi dragoste, scrie unica.ro.

Iubire şi afaceri

Afaceriştii de succes nu stau să analizeze prea mult eşecurile lor, ci le tratează ca pe oportunităţi de a învăţa ceva, iar asta poţi aplica şi în viaţa ta sentimentală. Chiar dacă treci printr-o despărţire dureroasă, nu are rostul să-ţi toci creierii gândindu-te la ce-ai fi putut face greşit, în schimb învaţă din experienţă şi aplică ce ai învăţat în următoarea relaţie.

Plânge-te prietenelor tale

Pentru femei, faptul că îşi discută problemele le face să se simtă mai bine, dar pe bărbaţi îi frustrează acest lucru. Aşa că nu îţi încărca iubitul cu problemele tale, ci vorbeşte cu prietenele tale când te supără ceva şi la el apelează când ai nevoie de sfaturi sau când cauţi o soluţie.

Ce vrei?

Relaţiile nu sunt jocuri de noroc şi dacă vei continua să investeşti în ceva ce nu te satisface, nu înseamnă că mai târziu vei avea relaţia la care visezi. În loc să-ţi pierzi timpul aşteptând să se schimbe ceva, fii sinceră cu tine şi cere ce vrei şi ce ai nevoie. Dacă partenerul îţi poate oferi, foarte bine, dacă nu, mergi mai departe.

Nu te mai compara cu alţii

Este un comportament toxic. Nu îţi mai plânge de milă când vezi că alţii sunt altfel, în schimb uită-te în oglindă: cât ai crescut în ultimul an? Câte ai învăţat în ultima vreme? Unde vrei să ajungi mai departe?

Pune trecutul în urma ta

Este timpul să ierţi şi să mergi mai departe. Dacă ai avut un iubit care te-a înşelat sau o prietenă care ţi-a greşit, iartă-i. Asta nu înseamnă că ce au făcut a fost în regulă, dar nu are rost să mai fii tu supărată din această cauză. La fel ar trebui să faci şi în cazul tău, iartă-te pentru greşelile pe care le-ai făcut şi eliberează-te, mergi mai departe.

Multitasking?

Eşti ocupată, ai multe lucruri pe cap – dar cine nu este la fel de stresat în zilele noastre? Măcar atunci când eşti cu familia ta sau cu iubitul tău, lasă telefonul deoparte şi acordă-le lor toată atenţia ta. Fii mai prezentă în relaţiile tale.

Partidele de sex

Nu este neapărat sexy, dar vă poate ajuta mult relaţia. Programează partidele de sex dinainte, astfel ştiţi amândoi să vă lăsaţi destul timp la dispoziţie pentru relaţiile intime.

Trăieşte în moment

Nu te mai gândi la toate lucrurile pe care le vrei în viaţă, în acelaşi timp. Ai destul timp pentru toate ca să le faci pe rând, însă gândeşte-te bine ce îţi doreşti cel mai mult şi nu uita să trăieşti mereu în prezent, nu în trecut sau visând la viitor.

Fii aventuroasă

Dacă nu vrei să te plictiseşti în relaţia ta, atunci soluţia este simplă: nu fi plictisitoare! Nu trebuie să plecaţi în aventuri peste mări şi ţări, mai ceva ca Indiana Jones, în schimb puteţi găsi mereu noi lucruri de încercat şi experimentat, împreună. Important este să vă distraţi mereu.

Fă-ţi curat în viaţă

Dă-ţi voie să îţi faci curat în viaţa personală, să scapi de tot ce este toxic în jurul tău. Aşadar, şterge prietenii falşi, foştii iubiţi a căror prezenţă nu îţi fac bine sau orice alte persoane pe care mai degrabă le-ai ignora decât să le ţii aproape.

Foto: Thinkstock

Vizualizări: 634

Comentează