S-a demonstrat ştiinţific! Nu avem încredere în oamenii cu ochi albaştri

S-a demonstrat ştiinţific! Nu avem încredere în oamenii cu ochi albaştri

Ai ochi albaştri? Ai grijă că lumea nu prea crede ce vorbeşti. De ce? Pentru că ochii te trădează. Dacă ar fi căprui sau negri, aproape că nu ar trebui să deschizi gura pentru a convinge pe cineva. Şi asta a fost demonstrată ştiinţific, scrie click.ro.

Cercetătorii de la Universitatea din Praga au testat pe 250 de voluntari nivelul de încredere pe care aceştia îl acordă celorlalţi indivizi. Ei au fotografiat 80 de bărbaţi şi femei şi au prezentat pozele celor 250. Astfel, s-a descoperit că oamenii au încredere în persoanele cu ochi căprui. Şi chiar dacă poartă lentile de contact, intuiesc culoarea ochilor după forma globului ocular.

Cele mai mincinoase sau făţarnice persoane sunt femeile cu ochii albaştri, iar bărbaţii care au aceeaşi nuanţă a ochilor sunt consideraţi duplicitari. Femeile care s-au uitat la persoane de acelaşi sex cu ochi verzi au precizat că pot avea uneori încredere în ele şi „de fiecare dată” în femeile cu ochi căprui sau negri. În mod surprinzător, la bărbaţi nivelul de încredere a scăzut sensibil doar în cazul celor cu ochi albaştri, la cei cu ochi verzi, căprui şi negri înregistrându-se o cotaţie de încredere satisfăcătoare. Cercetătorii au subliniat faptul că la bărbaţii cu ochi căprui, un plus de încredere îl dă şi fruntea lată, pomeţii proeminenţi şi urechile mici.

Foto: click.ro

Vizualizări: 336

Comentează