5 motive să mănânci ananas zilnic în sezonul rece

5 motive să mănânci ananas zilnic în sezonul rece

Putine plante medicinale sunt atat de iubite ca ananasul: bogat in fibre, vitamine si minerale, el este si foarte bun la gust, dulce si aromat. Pe timpul iernii, cand alimentatia ta este mai saraca in alimente proaspete, iar grasimile se depun mai usor si din cauza lipsei de miscare, ananasul poate fi solutie pentru toate problemele tale, scrie perfecte.ro.

Ajuta in curele de slabire. Prin efectul sau diuretic, o cura de ananas ajuta la eliminarea sarurilor si apei in exces din tesuturile subcutanate. Fructul in sine sau sucul lui proaspat pot fi folosite cu succes in combaterea celulitei si a obezitatii. Fructul trebuie consumat zilnic, intre mese.

Detoxifica. Desi in comert fructul poate fi gasit si conservat sau deshidratat, cea mai sanatoasa varianta este, desigur, cea proaspata. Dupa ce, de Craciun, ai mancat carne de porc, carnati, salate cu maioneza si multe dulciuri, o cura de detoxifiere cu ananas iti va reda tonusul de dinaintea sarbatorilor. Se recomanda cura de 10 zile cu ananas. In aceasta perioada, un fruct trebuie consumat de-a lungul unei zile, luand trei mese, iar intre acestea se consuma numai ceaiuri neindulcite.

Un desert ideal. Nu numai ca are foarte putine calorii, dar datorita bromelinei, fructul de ananas este recomandat sa fie consumat la desert deoarece ajuta la buna functionare a tractului gastro-intestinal, sucul de ananas putand chiar inlocui sucul gastric.

Te mentine tanara. Fructul este foarte bogat in vitamina C, de aceea consumul lui are ca rezultat reconstructia celulelor pielii, a cartilajelor si a oaselor. Vitamina C ajuta la absorbtia fierului, sintetizarea aminoacizilor si a colagenului. Poti folosi sucul de ananas si in tratamentele cosmetic: cateva felii asezate pe fata si de decolteu timp de 15 minute, vor ajuta la hidratarea pielii si ii vor reda stralucirea.

Te vindeca. Un meniu bogat in ananas are avantaje si pentru sistemul tau imunitar. Ananasul are efect antiedematos si antiinflamator astfel te vei vindeca mai repede in cazul in care ai edeme traumatice, pulmonare, contuzii, ruputuri de ligamente sau de muschi.

Foto: perfecte.ro

Vizualizări: 672

Comentează