5 măști de față cu portocale, ideale în sezonul rece

5 măști de față cu portocale, ideale în sezonul rece

Portocalele sunt vedetele sezonul rece cand vine vorba despre fructe. Sunt delicioase, iti intaresc sistemul imunitar si te protejeaza de bolile de sezon, dar sunt ideale si pentru prepararea unor masti faciale, scrie ele.ro.

Stii deja ca iarna trebuie sa iti acorzi o atentie mai mare ingrijirii pielii, intrucat te expui unor factori externi neprietenosi.

Portocalele contin vitamina C din plin, dar sunt si surse excelente de vitamina A, B1, B2, calciu, fier, potasiu, magneziu si fosfor. Vitamina C, alaturi de pleiada de antioxidanti din portocale, previne imbatranirea prematura a pielii, trateaza eventualele semne inestetice si pastreaza elasticitatea epidermei.

Descopera cateva masti de fata geniale cu portocale.

1. Masca de fata cu portocale si argila verde

Aceasta masca este ideala pentru tenul gras sau acneic, deoarece curata pielea in profunzime si elimina celulele moarte. Ai nevoie de:
sucul de la jumatate de portocala
2 linguri de argila verde
1 lingurita lapte praf
apa

Pune argila si laptele praf intr-un bol, adauga sucul de portocale si amesteca pana obtii o compozitie omogena. Daca este prea tare, adauga cateva lingurite de apa. Pune bolul in frigider pentru 20 de minute, apoi aplica masca pe tenul curat si las-o sa actioneze 30 de minute. Clateste fata cu apa calaie.

2. Masca de fata cu portocale si lapte

Aceasta masca este ideala pentru toate tipurile de piele. Curata in profunzime pielea si te scapa de punctele negre si de micile puncte de grasime de pe fata. Pentru aceasta masca ai nevoie de:
sucul de la jumatate de portocala
cateva linguri de lapte

Amesteca lichidele si aplica masca pe tenul curat cu ajutorul unei dischete demachiante. Nu freca tenul, intrucat substantele astringente din portocala pot irita pielea. Lasa masca sa actioneze 10 minute, apoi clateste tenul cu apa calduta. Poti aplica aceasta mascuta in fiecare seara.

3. Masca exfolianta din coaja de portocale si iaurt

Aceasta masca exfolianta este recomandata pentru toate tipurile de piele, insa daca tenul tau este acneic, poti adauga si cateva picaturi de suc de lamaie. Rade o portocala si lasa coaja la uscat. Pentru mascuta ai nevoie de:
1/2 lingurita coaja rasa de portocala
2 linguri iaurt simplu

Amesteca ingredientele si, cu miscari circulare, aplica masca pe tenul curat. Las-o sa actioneze 20 de minute, apoi clateste fata cu apa calduta.

4. Masca de fata cu portocale si miere

Aceasta masca stimuleaza circulatia sangelui si reduce secretia de sebum. Este recomandata pentru tenul normal cu tendinta de ingrasare. Pentru mascuta ai nevoie de:
1 portocala pasata in blender
2 lingurite de miere

Amesteca ingredientele si aplica masca pe tenul curat. Las-o sa actioneze 20-30 de minute, apoi clateste fata cu apa calduta, apoi cu apa rece, pentru o revigorare completa a pielii.

5. Masca de fata cu portocale si rosii

Atat rosiile, cat si portocalele, au o actiune astringenta si curata porii in profunzime. Aceasta masca este recomandata pentru tenul gras. Ai nevoie de:
1/2 rosie decojita
1/2 portocala decojita
2 lingurite lapte

Adauga ingredientele intr-un blender si paseaza-le pana obtii o compozitie moale. Aplica masca pe tenul curat si las-o sa actioneze 5-10 minute, apoi clateste tenul cu apa rece.

Foto: ele.ro

Vizualizări: 469

Comentează