Șocant! Anomalia care determină creșterea părului pe globul ocular. Află totul despre o boală TERIBILĂ. FOTO

Șocant! Anomalia care determină creșterea părului pe globul ocular. Află totul despre o boală TERIBILĂ. FOTO

Un tanar in varsta de 19 ani din Iran sufera de o boala rara, scrie kanald.ro.

Adolescentul sufera de o anomalie rara. Pe cornee ii creste o tumora denumita medical dermoid. Acesta contine glande sudoripare si foliculi din care cresc fire par. Tumora impiedica pacientul sa aiba o vedere clara si provoaca durere si discomfort de fiecare data cand acesta clipeste.

Tumorile de tip dermoid sunt rare. Medicii de la Universitatea de Stiinte Medicale din Tabriz, Iran, au scris despre aceasta afectiune in “The New England Journal of Medicine”. “Pacientul nu avea dureri, dar vederea ii era afectata, acuza discomfort atunci cand clipea si avea senzatia permanenta ca i-a intrat ceva in ochi”, au scris medicii. Dupa ce i-au indepartat tumora, doctorii au constatat ca aceasta avea un diametru de aproximativ 3 cm.

Dr. Mark Fromer, director al centrului Fromer Eye Center din New York a declarat ca tumorile de tip dermoid sunt atat de rare incat un oftalmolog are ocazia sa trateze unul, maxim doua cazuri de-a lungul carierei sale. Indepartarea tumorii nu presupune neaparat redarea vederii complete in cazul in care aceasta a fost afectata.

Foto: dailymail.co.uk

Vizualizări: 508

Comentează