Cum lupţi cu stresul la un loc de muncă nou

Cum lupţi cu stresul la un loc de muncă nou

Emotiile si stresul pot transforma primele zile la un serviciu nou intr-o experienta chinuitoare. Afla care sunt cele mai bune sfaturi care te ajuta sa lupti cu stresul la un loc de munca nou.

Daca ai fost anuntata de angajare si nu incepi lucrul imediat, documenteaza-te cat mai mult despre noul tau loc de munca. Informarea te poate ajuta sa te linistesti si sa fii mai bine pregatita pentru noua experienta, scrie ele.ro. Iata alte 5 lucruri pe care le poti face pentru a tine sub control stresul si anxietatea.

Fii multumita de cum arati

Prima impresie va ramane in mintea sefului si a colegilor mult timp. Este important sa fii multumita de cum arati, de la haine, pana la machiaj si par.

Vei capata astfel mai multa incredere in sine si vei fi mai bine pregatita sa faci fata stresului initial. Daca nu esti multumita de garderoba ta in raport cu noua functie, fa un efort cu ajutorul celor dragi si cumpara-ti una sau doua tinute noi care sa te ajute sa fii multumita de cum arati.

Pregateste-te bine

Pregatirea pentru aceasta experienta noua nu include doar documentarea despre compania care te-a angajat si cultura ei organizationala.

Cel putin in prima saptamana de lucru, trezeste-te mai devreme pentru a apuca sa mananci sau sa bei cafeaua acasa si sa ajungi la serviciu cu putin inainte de ora de incepe a programului.

Elimini astfel stresul cauzat de o intarziere cauzata de trafic si poti face o impresie buna de la inceput prin atitudinea ta profesionala.

Aranjeaza-ti spatiul de lucru

Mediul de lucru este foarte important pentru puterea de concentrare, mai ales cand totul este nou. Nu este cazul sa-ti personalizezi biroul cu prea multe poze si obiecte decorative din prima zi, dar opteaza pentru cateva care iti imbunatatesc tonusul.

Daca vei comunica online cu seful si colegii, o prioritate importanta este semnatura digitala care apare in fiecare email. Organizarea buna tine si de inregistrarea unui mesaj pentru mesageria vocala a telefonului de serviciu. Acestea pot parea detalii nesemnificative, dar odata ce le-ai finalizat, te simti mai bine si mai relaxata la noul loc de munca.

Socializeaza cu colegii

Daca este posibil, acorda timp socializarii cu colegii inca din prima zi. Dupa impresia oferita vizual, urmeaza o perioada in care ii poti impresiona sau ii poti dezamagi pe colegi.

Pranzul poate fi cea mai buna ocazie de socializare cu colegii. Nu astepta sa fii invitata, intreaba-i chiar tu care sunt modalitatile cele mai bune de a lua masa la noul loc de munca.

Poti folosi aceasta ocazie pentru a descoperi hobby-uri si interese comune, dar poti si afla raspunsuri la intrebari importante despre noul tau loc de munca.

Foloseste cat mai bine timpul de acomodare

In primele zile, este posibil sa ai un program mai lejer decat colegii, pentru a te acomoda mai bine cu noile sarcini. Foloseste-l pentru a afla cat mai multe despre noul loc de munca, nu-l irosi.

Evita Facebook sau orice tip de messenger online in prima saptamana de lucru pentru a te ajusta cat mai bine. Daca te relaxezi prea mult la inceput si pierzi timpul, vei descoperi ca esti mult mai stresata la incheierea perioadei de acomodare, cand nu faci fata cerintelor noii tale slujbe.

Foto: ele.ro

Vizualizări: 526

Comentează