Roman Iagupov, cetăţean român cu acte în regulă!

Roman Iagupov, cetăţean român cu acte în regulă!

Acum un an, Roman Iagupov mărturisea că-şi doreşte să devină cetățean român pentru că o bună parte a vieţii şi-o petrece în România, iar zilele acestea, dorinţa artistului s-a îndeplinit.

„România este ţara în care „Zdob şi Zdub” concertează cel mai mult. Vreau cetăţenie română pentru că susţinem numeroase concerte în diverse oraşe europene la invitaţia Institutului Cultural Român şi pentru că muzica noastră îşi are rădăcinile în folclorul românesc. Dar cel mai important – pentru că avem mulţi fani în România”, scrie solistul trupei pe site-ul oficial al Zdubilor.
Zilele acestea, Roman Iagupov a depus jurământul la Ambasada României din Chişinău, devenind astfel cetățean român cu acte în regulă. Artistul a mai avut cetăţenie română, dar şi-a pierdut actele în ’90, iar acum şase ani, a decis să-şi facă din nou pașaport. „Între timp, din păcate, actele mele s-au pierdut, aici, în Moldova. Am fost nevoit să reiau procesul”, mai spune Roman Iagupov, precizând că locuieşte şi în R. Moldova, şi în România, aşa că i s-a părut normal să aibă dublă cetăţenie.
L.N.
Foto: zdob-si-zdub.com

Vizualizări: 881

One Comment

  • 10 decembrie 2012 | Permalink |

    Felicitari! see you toate ca e de etnie rusa , a invatat romaneste si iubeste limba romana, obiceiurile romanesti si Romania , lucru pe care multi moldoveni de peste prut nu o fac.

Comentează