Israelul oferă Moldovei 1.000 de locuri de muncă în domeniul construcţiilor

Israelul oferă Moldovei 1.000 de locuri de muncă în domeniul construcţiilor

O mie de moldoveni vor putea să muncească temporar în Israel îndomeniul construcţiilor. Un acord în acest sens a fost semnat deGuvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Israel.

Acordul prevede angajarea temporară a lucrătorilor calificaţi în următoarele specialităţi: cofraj de construcţie industrializată, cofraj din lemn, sudarea oţelului, acoperirea podelelor şi pereţilor cu faianță, lucrări de tencuială.

Moldovenii angajați în baza acestui Acord vor fi protejați în conformitate cu legislaţia în domeniul securităţii sociale, iar angajarea va fi realizată doar de instituțiile publice abilitate din cele două state.

“Obiectivele Acordului sunt orientate spre asigurarea unui proces de angajare legal, echitabil şi transparent pentru cetăţenii Republicii Moldova, care vor fi angajați temporar în Statul Israel”, se precizează într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit ultimelor date, din 6.400 de cetăţeni moldoveni care activau în Israel, doar 316 aveau contracte înregistrate, scrie publika.md, citat de diaspora.md.

Publika.md reaminteşte că primele consultări moldo-israeliene pe marginea proiectului de Acord între Guvernul Statului Israel şi Guvernul Republicii Moldova cu privire la angajarea temporară a cetăţenilor moldoveni în anumite sectoare din Israel au avut loc în perioada 6 – 7 august 2012, la Chişinău.

Foto: diaspora.md

Vizualizări: 666

Comentează