Fie ca o naibă, numai bani să aibă!

Fie ca o naibă, numai bani să aibă!

Întâlnea femeia în stradă cu vreunul din adoratorii ei și o întreba când se întoarce la el, căci a obosit s-o tot aștepte

Ruslan e un bărbat chipeș și se mândrește cu frumusețea lui. E unica avere pe care i-au lăsat-o părinții săi, demult trecuți la cele veșnice. Când s-au stins din viață, Ruslan avea doar 20 de ani. L-au sprijinit bunicii până s-a căpătuit cât de cât. Căci ei aveau de toate. Deși venetici pe acest pământ, s-au înrădăcinat mai adânc chiar decât oricare băștinaș. Bunicul său, tânăr ofițer sovietic, a ajuns cu frontul până în Moldova și a rămas aici, zicea el, să ridice țara din nevoi. S-a însurat cu o rusoaică, străină și ea de aceste locuri, și, în scurt timp, au devenit un cuplu destul de influent la Chișinău. Nevasta era director de fabrică, iar bunelul lui Ruslan a făcut carieră pe linie de partid.

Ruslan, nepot de ofiţeri sovietici

Singurul copil pe care l-au avut a murit împreună cu nevastă-sa într-un mod misterios. Tatăl lui Ruslan era militar de carieră și a fost trimis într-o misiune specială în Cuba. N-au mai ajuns acolo – au dispărut în drum fără urme – el și nevastă-sa. Bunicii lui Ruslan au primit veste de la Ministerul Apărării al Uniunii Sovietice precum că fiul lor a căzut la datorie. Noroc că nu luaseră cu ei și băiatul, student la universitatea. Zic, avea 20 de ani când i-au murit părinții și bunicii aveau grijă de Ruslan și-l corcoleau ca pe unicul urmaș din seminția lor.
S-a însurat prima dată la 25 de ani, dar n-a durat prea mult căsnicia asta. La șapte ani după divorț, și-a pus pirostriile a doua oară – de data asta buneii i-au găsit mireasă – era nepoata unor prieteni de-ai lor. N-a avut sorţi de izbândă nici însurătoarea asta, pentru că și Ruslan, și Angela erau copii alintați și nepregătiți moral pentru o relație serioasă și durabilă. Slavă Domnului că nu le-a dat în gând să facă vreun copil! Trăiau pentru ei și plăcerile trupului.

A avut câteva căsătorii nereuşite

Pe nesimțite, au trecut anii, iată că s-au dus pe lumea cealaltă și buneii lui Ruslan, iar bărbatul care ajunsese la 45 de ani a tot coborât pe scara socială – de la economist într-un centru comercial a ajuns să descarce marfă chiar în magazinul unde făcuse odinioară parte din administrație. Pentru neglijență în serviciu a fost dat afară din post. Spun gurile rele că a scăpat ușor, având încălcări grave putea fi trimis și la pușcărie, dar şefii au închis ochii.
Muncea Ruslan pe unde-i pica un ban. Se întâmpla să-i slujească și pe cei care înainte vreme i se așterneau la picioare. Cred că anume starea asta de umilință totală l-a dus la gândul că o nouă însurătoare nu i-ar strica. Și nu cu oricine, dar cu o femeie bogată, indiferent de ce naționalitate este, cum a ajuns înstărită, ce vârstă are și cum arată.

Ideea de a se însura cu o femeie bogată l-a oprit din degradare

La 45 de ani, nu-l mai interesa decât să ducă o viață decentă alături de cineva. Beția încă nu-i ștersese total de pe chip aerul aristocratic și nici frumusețea nu-i apusese de-a binelea. Deci, Ruslan a pornit la vânătoare. Căuta văduve bogate, fete bătrâne înstărite cu carieră de invidiat, proprietare de întreprinderi – orice femeie l-ar fi aranjat, numai să aibă avere.
Deși lucra pe unde se nimerea, bărbatul avea acum mai multă grijă de cum arată, ba chiar și în apartamentul lui a angajat doi meșteri să-i facă reparație. Trebuia să ducă undeva femeile pe care intenționa să le seducă! Și uite că el, care până atunci ducea o viață mai mult de boschetar și alcoolic, peste noapte deveni altul. Aduna bani să se înțolească cu haine luxoase, făcea schimbări în mobilierul casei și încetul cu încetul semnele declasării se ștergeau de pe chipul lui.

Ruslan porneşte la vânătoare de mirese bogate

Primii care au rămas trăsniți de schimbare au fost vecinii lui de bloc. Acum îl salutau cu respectul de odinioară, își ofereau serviciile, îl invitau în familiile lor. Pusese mâna pe 47 de ani când a adus acasă o femeie dintre cele bogate. Avea 50 de ani Victoria, divorțată și fără copii. A „agățat-o” Ruslan într-un restaurant – unde altundeva mai poți găsi femei de lux!? Femeia tocmai se întorsese din Turcia și avea bani destui ca să deschidă la Chișinău o afacere. Despre asta i-a spus lui Ruslan chiar la prima lor întâlnire. El s-a dat drept economist cu experiență deși nu mai lucra în domeniu de ani buni.
Victoria era o femeie hâtră și descurcăreață, dar oricum nu avea pregătirea necesară să țină piept organizării unei întreprinderi profitabile. Gândurile-i fugeau de la un gen de activitate la altul și nu se putea hotărî să se oprească la ceva anume. Ruslan nu era prost și și-a dat seama că femeia asta nu e viitorul lui. Dar oricum ieșeau peste tot împreună, ea prinsese drag de dânsul și poate avea și gând de măritiș, dar aici speranțele ei mureau. Bărbatul, cu eleganță, o mulgea de bani și se folosea de ea pentru a ajunge în mediile în care se învârtea Victoria. Adică prin localurile de lux ale capitalei. Anume acolo femeile singure și bogate se adună în gașcă și-și etalează nurii și avuția.
Va urma

Vizualizări: 3148

Comentează