Rusia, enervată că R. Moldova a interzis simbolurile comuniste: “Este blasfemie”

Rusia, enervată că R. Moldova a interzis simbolurile comuniste: “Este blasfemie”

Viceministrul Afacerilor Externe din Guvernul rus, Grigorii Karasin, s-a arătat dezamăgit de hotătârea autorităţilor de la Chişinău de a interzice secera şi ciocanul ca simboluri comuniste.

Într-un interviu acordat ziarului Kommersant, Karasin a spus că această decizie ar putea afecta negocierile de soluţionare a conflictului transnistrean.

„La Chişinău, delegaţia noastră s-a întâlnit cu preşedintele Nicolae Timofti şi cu şeful Afacerilor Externe. În cadrul convorbirilor am subliniat un singur lucru: Rusia, ca o ţară în care secera, ciocanul şi steaua sunt simbolurile Victoriei nu va avea o părere bună despre astfel de decizii. Pentru noi este blasfemie, dacă nu o atitudine batjocoritoare. Nu excludem ca forţele «sănătoase» din Republica Moldova să boicoteze această decizie şi chiar să dea o evaluarea juridică acestor acţiuni necugetate”, a spus oficialul rus.

“Acesta este un alt exemplu în care acţiunile negândite pot strica atmosfera generală şi afecta cursul negocierilor. Este necesar să respectăm principiile eticii şi să ne gândim la modul în care va reacţiona partenerul la o astfel de soluţie. Din păcate, în acest caz, aparent, nu s-a ţinut cont de aceste aspecte”, a declarat Grigorii Karasin.

El a precizat că Rusia nu exclude posibilitatea de a transforma Republica Moldova într-un stat federativ, pentru a stinge conflictul transnistrean.
Sursa: click.ro
foto: Kommersant

Vizualizări: 266

3 Comentarii

  • 31 iulie 2012 | Permalink |

    Simbolurile nu pot afecta negocierile see you rusii ba din contra interzicerea prin lege a acestor simboluri, ne face mai verticali si insistenti in implementarea pasilor la pachet pentru asocierea see you UE iar aceasta va scoate R.Moldova de pe orbita ruseasca si va grabi aderarea la Nato si UE.

  • 31 iulie 2012 | Permalink |

    Ruşii să-şi vadă de treburile lor acasă la ei şi să nu-şi bage râtul în ţara noastră! Nu sunt ei nişte fruntaşi ai democraţiei pentru a avea dreptul să ne dea nouă sfaturi!

  • 1 august 2012 | Permalink |

    Bravo basarabeni ! imi place ca incepeti sa luati atitudine impotriva realului pericol al vostru care este Rusia. Prin anii 1993-1995 am locuit in Republica Moldova si sincer imi venea sa mor de necaz ca peste tot erau ziare doar in limba rusa , cele in limba romana fiind foarte rare , in librarii 95 % erau carti in limba rusa …ma certam cu moldoveni care imi spuneau ca ei sunt alt neam si ca vorbesc alta limba (culmea era ca ne intelegeam:)) …

Comentează