Demnitari budişti sud-coreeni demisionează în urma unui scandal legat de poker, ţigări şi alcool

Demnitari budişti sud-coreeni demisionează în urma unui scandal legat de poker, ţigări şi alcool

Demnitari budişti au demisionat joi în Coreea de Sud, după ce o înregistrare video a dezvăluit practici ilegale şi contrare perceptelor lui Buddha ale unor tinere călugăriţe, surprinse jucând poker, fumând şi consumând băuturi alcoolice, scrie mediafax.ro.

Imaginile, filmate de către un călugăr, surprind opt călugăriţe jucând poker pe mize de mii de dolari, într-o cameră de hotel din comitatul Jangseong (sud), luna trecută.

Jocurile pe bani sunt interzise în Coreea de Sud, dar nu şi în zone speciale cum sunt cazinourile destinate turiştilor străini. Imaginile au ajuns pe biroul unui procuror, ca probă a acuzării.

Cei şase membri ai Comitetului Executiv al Ordinului Jogye, cea mai mare mişcare budistă din Coreea de Sud, au demisionat “asumându-şi responsabilitatea incidentului”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al mişcării.

Acest ordin revendică în jur zece milioane de membri în rândul celor aproximativ 50 de milioane de sud-coreeni. Zeci de călugări au fost răniţi în confruntări între facţiuni rivale, în 1999.

Vizualizări: 248

Comentează