Sarkozy spune că în Franţa sunt prea mulţi imigranţi

Sarkozy spune că în Franţa sunt prea mulţi imigranţi

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy, care încearcă să obţină un nou mandat în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, de sâmbătă şi duminică, a făcut o nouă tentativă de a atrage alegătorii de extremă-dreapta.

Într-un interviu acordat unui post francez de radio înainte de un miting preelectoral, Sarkozy a declarat că, din punctul său de vedere, numărul imigranţilor din Franţa este prea mare.

“Sistemul nostru de integrare nu funcţionează. De ce? Pentru că, chiar şi înainte de a reuşi în a integra imigranţi acceptaţi deja, noi străini ajung în Franţa”, a spus actualul lider de la Elysee, potrivit NewsIn, citat de realitatea.net.

El a subliniat, însă, că nu susţine o “Franţă închisă, cu imigraţie zero”.

În primul tur de scrutin, din 21-22 aprilie, Sarkozy a obţinut 27,18% din voturi, fiind devansat de principalul său rival, socialistul Francois Hollande (28,63% din voturi).

Pe a treia poziţie, cu un număr impresionant de voturi, a fost candidata extremei-drepte, Marine Le Pen, din Frontul Naţional, care a obţinut 17,9% din sufragii.

Voturile celor care au ales Frontul Naţional ar urma să fie decisive pentru Sarkozy în al doilea tur de scrutin.

Cu atât mai mult cu cât rivalul său socialist poate conta pe voturile obţinute de candidatul comunist Jean-Luc Melenchon – 11,1% din sufragii.

Vizualizări: 337

Comentează