..

Îngrijeşte-ţi pielea cu fructe de sezon

Îngrijeşte-ţi pielea cu fructe de sezon

Primăvara, tenul este cel mai expus razelor solare. Cum îl protejăm? Iată trei măşti din fructele de sezon care ne ajută să hidratăm şi să hrănim pielea.

Căpşunele, antiacneice

Este sezonul căpşunelor, iar tenul nostru are nevoie de ele. Sunt un exfoliant natural, fiind bogate în vitamina C.

Această mască este recomandată în mod special tenului acneic sau gras. Se prepară dintr-o jumătate de cană de căpşune, 3 linguri de argilă, 1 lingură de iaurt. Se formează o pastă şi se aplică pe faţă, gât şi decolteu, timp de 15 minute.

Bananele hidratează

O mască excelentă pentru un ten deshidratat este cea din banane. Se pasează o banană foarte coaptă, se amestecă cu câteva picături de ulei de măsline şi se întinde apoi în strat gros pe faţă, gât şi decolteu. Se stă cu ea cam o jumătate de oră, după care se clăteşte bine cu apă călduţă.

Piersici, pentru o piele fină

Masca pe bază de piersici se foloseşte pentru catifelarea pielii. Ai nevoie de o piersică de mărime medie, bine coaptă, pe care să o pasezi şi de un gălbenuş de ou. Amestecă bine ingredientele şi aplică masca pe faţă timp de 20 minute, după care îndepărteaz-o cu apă călduţă.

Kiwi revigorează

Kiwi este un minunat nutritiv al pielii, el conţine de-a dreptul mai multă vitamina C decât portocala, conform unor studii recente. Zdrobiţi câteva felii de kiwi, apoi amestecaţi-le cu 2 linguri de smântână cât mai proaspătă. Aplicaţi masca pe faţă şi o lăsaţi să acţioneze timp de 20 de minute. Relaxaţi-vă pentru a spori efectul măştii.

Adăugând consumul de lichide în cantitate suficientă, o alimentaţie bogată în nutrienţi, vitamine şi oligoelemente în cantităţi potrivite, pielea noastră poate face faţă cu bine trecerii din anotimpul rece către zilele calde de primăvară. Cele mai bune fructe şi legume pentru pielea noastră sunt: merele, citricele, morcovii, castraveţii şi spanacul.
Acestea contin antioxidanţii necesari pentru îndepărtarea toxinelor din corpul nostru.
click.ro

Vizualizări: 423

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios