Un francez fără braţe şi fără picioare va înota în jurul lumii – VIDEO

Un francez fără braţe şi fără picioare va înota în jurul lumii – VIDEO

Un atlet francez fără braţe şi fără picioare intenţionează să întreprindă o aventură fără precedent: va înota în această vară între 5 continente, pentru a crea o “legătură simbolică” între acestea, scrie realitatea.net.

Philippe Croizon, un atlet din Châtellerault, Franţa, a anunţat planurile sale alături de partenerul său în această aventură, Arnaud Chassery, într-o conferinţă de presă ce a avut loc ieri la Paris, scrie descopera.ro.

“Vom stabili o legătură simbolică între continente, sperând ca doi oameni simpli să construiască altfel o punte între ele. Dorim să le aducem mai aproape, să arătăm că niciun om nu este atât de departe de celălalt pe cât crede. Chiar dacă avem păreri politice diferite, sau culoarea pielii noastre diferă, chiar şi noi cu dizabilităţile noastre, cu toţii trăim pe această planetă. Acesta este mesajul pe care dorim să-l transmitem”, a spus Croizon.

În 1994, Croizon avea 27 de ani şi lucra ca electrician. Când a încercat să dea jos o antenă TV de pe o casă, a avut parte de un şoc de 20.000 de volţi, iar medicii au fost nevoiţi să-i amputeze toate membrele.

Croizon intenţionează acum să traverseze alături de prietenul său Arnaud Chassery cele 4 strâmtori care separă 5 continente. Acesta va înota în mai între Indonezia (Asia) şi Papua Noua Guineee (Oceania), urmând ca apoi să străbată înot Marea Roşie, ajungând din Iordania (Asia) în Egipt (Africa). Următorul pas va fi traversarea strâmtorii Gibraltar, care separă Africa de Europa. Aventura se va încheia în august, când va traversa înot strâmtoarea Bering, ce separă America de Asia.

Vizualizări: 346

Comentează