Brânză din lapte de om sau porcuşor de Guineea la tigaie. Vezi cele mai neobişnuite feluri de mâncare ale lumii

Brânză din lapte de om sau porcuşor de Guineea la tigaie. Vezi cele mai neobişnuite feluri de mâncare ale lumii

Dacă te-ai săturat de bucătăria tradiţională, ar fi cazul să te reorientezi către bucătăriile altor ţări, cu fel de fel de mâncăruri nu tocmai ortodoxe, scrie antena3.ro.

De la şobolani fierţi la lăcuste caramelizate, bucătăria internaţională oferă o gamă foarte variată de animale ce pot fi gătite.

Malawi, Coasta de Fildeş sau Coreea de Nord oferă cele mai neobişnuite feluri de mâncare.

De exemplu, pe străzile din Lima, Peru, găseşti porcuşor de Guineea, dar nu în pet-shopuri cum suntem obişnuiţi, ci în farfuriile oamenilor, prăjit în tigaie.

Carnea de porc spinos sau cea de gorilă este de asemenea considerată bună de mâncat.

Însă aceste feluri de mâncare gătite pe stradă sunt foarte periculoase pentru sănătatea oamenilor, mai ales în Africa, unde au fost considerate vinovate pentru răspândirea iniţială a virusului HIV de la animale la oameni.

Lăcustele sau şerpii fierţi sunt de asemenea nişte delicatese.

Restaurantul Klee Brasserie din New York beneficiază de o ofertă specială. Brânză făcută din laptele de la sânul soţiei bucătarului şef, Daniel Angerer.

Pentru cei care nu vor să călătorească în aceste ţări, profesorul olandez Marcel Dicke, de la Universitatea Wageningen, a scris „Cartea de bucate pentru insecte”. În ea se regăsesc preparate ca brioşe de ciocolată cu un vierme în interiorul lor sau pilaf cu ciuperci cu un strop de lăcuste.

Vizualizări: 516

Comentează