Gafă marca Barack Obama: A confundat Insulele Malvine cu Maldivele

Gafă marca Barack Obama: A confundat Insulele Malvine cu Maldivele

Preşedintele Barack Obama a confundat numele Malvinelor, Falkland în engleză, cu al Maldivelor, într-un discurs susţinut luni la Cartagena, în Columbia, în care a afirmat neutralitatea Statelor Unite faţă de o dispută între Argentina şi M.Britanie, relatează Washington Times în ediţia electronică, citată de  realitatea.net

Deşi discursul a fost susţinut în engleză, Obama a optat să folosească numele spaniol al insulelor care fac obiectul disputei, şi anume Malvinas, aşa cum insistă Argentina să li se spună, şi nu Falkland, cum vor englezii. În schimb, printr-o “scăpare”, el le-a numit “Maldive”. Acestea sunt un grup de insule în largul Indiei, în cealaltă parte a lumii faţă de Falkland. Preşedintele american a sugerat totodată că “relaţia specială” dintre Marea Britanie şi Statele Unite nu este foarte specială, comentează Washington Times.

În războiul din 1982 dintre Marea Britanie şi Argentina asupra acestor insule, Washingtonul a susţinut Londra.

Intenţia lui Obama de a numi Insulele Falkland Malvine “este mică în marea schemă a lucrurilor”, comentează publicaţia, subliniind că acest lucru arată că, în prezent Washingtonul are mai puţină nevoie de Londra decât avea în timpul Războiului Rece şi că poate avea de câştigat dintr-o apropiere de America Latină.

Vizualizări: 289

Comentează