..

Timofti spune că a rămas uimit de numirea în funcție a cumnatului său

Timofti spune că a rămas uimit de numirea în funcție a cumnatului său

Președintele Nicolae Timofti asigură că nu are nicio legătură cu alegerea cumnatului său, Alexei Postolachi, în funcția de vicepreședinte al raionului Florești, scrie jurnal.md

Șeful statului a declarat, în cadrul unei emisiuni la postul național de televiziune, că Alexei Postolachi este jurist de profesie, dar că de vreo 7 ani nu mai lucrează în domeniul justiției.

„Activitatea lui în afara profesiei de jurist eu n-am cunoscut-o, vă spun sincer. Când am văzut ce a spus Artur Reșetnicov, precum că Timofti își numește neamurile în funcție, am crezut că este un truc de astea, ale politicienilor. A doua zi am aflat că într-adevăr a fost o hotărâre prin care el a fost numit vicepreședintele raionului. Am rămas uimit”, a declarat Timofti.

Președintele a mai spus că nu cunoaște niciun consilier dintre cei care au votat pentru alegerea cumnatului său în funcția de vicepreședinte de raion și că a plecat din Florești în 1967, când a venit să învețe la Chișinău.

La nicio săptămână de la învestirea președintelui, cumnatul său, Alexei Postolachi, a fost ales în funcția de vicepreședinte al raionului. „Alarma” a fost trasă cu o zi înainte de PCRM, care l-au acuzat pe Nicolae Timofti că nu a ajuns bine la cârma statului, dar deja își promovează rudele în funcții.

Vizualizări: 337

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios