..

Ghimpu: Dacă Dodon primește vreo funcție, PL părăsește AIE

Ghimpu: Dacă Dodon primește vreo funcție, PL părăsește AIE

Dacă Igor Dodon va primi vreo funcție în stat, Partidul Liberal părăsește Alianța pentru Integrare Europeană. Anunțul a fost făcut de către liderul PL, Mihai Ghimpu, informează jurnal.md.

„Cu aceşti neafiliaţi s-a încheiat povestea. Gata. Alianţa are 59 de voturi şi dacă cineva din colegii noştri s-au înţeles, iarăşi, pe ascuns, ca şi cu Greceanîi, nişte funcţii pentru Dodon şi încearcă să le voteze cu comuniştii, înseamnă că PL-ul părăseşte Alianţa şi gata. Nu mai iertăm. Cu noi nimeni nu a discutat că dacă votează Dodon, o funcţie cutare sau cutare. Şi dacă au discutat pe la spate atunci şi mai departe să guverneze cu Dodon. Noi nu vom vota nici o funcţie pentru Dodon”, a declarat Ghimpu la „Europa Liberă”.

Pe de altă parte, liderul PD, Marian Lupu asigură că nu a existat nicio înțelegere ca Igor Dodon să primească vreo funcție.

„Nu au fost asemenea discuţii, spre cinstea domnului Dodon. Nu au fost asemenea condiţionări din partea grupului de deputaţi socialişti neafiliaţi. În continuare procesul care va derula, consultările respective, eu vreau să vă asigur că vom reieşi nu din târguri politice, ascunse, deghizate, vom reieşi din buchia şi spiritul legii, un proces de consultări transparent, unul foarte şi foarte larg şi echitabil modul în care într-adevăr, fiind legiuitori, acţiunile noastre să corespundă întru tot legii”, a declarat Marian Lupu.

Vizualizări: 358

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios