..

Simţi nevoia de cafea? Ai lipsă de fier!

Simţi nevoia de cafea? Ai lipsă de fier!

Unele persoane se consideră pofticioase din fire, însă specialiştii spun că organismul transmite un apetit  în momentul în care are nevoie de anumiţi nutrienţi, scrie click.ro. Iată ce pot însemna aceste „dorinţe”.

Pofta de dulciuri, semn de depresie. Dacă „dorinţa” este arzătoare, ar putea ascunde o uşoară hipoglicemie, adică o scădere a glucozei din sânge, dar şi o stare depresivă.

Creierul uman detectează starea de deprimare şi încearcă să restabilească un echilibru psihic. Tot pofta de dulce poate ascunde şi o stare de oboseală.

Vrei sărăţele? Eşti deshidratat. Dacă aveţi poftă de alimente sărate, cel mai probabil sunteţi deshidratat sau există o afecţiune care dus la scăderea cantităţii de sodiu din organism.

De asemenea dacă aveţi probleme cu tensiunea, pofta de sare este accentuată pentru că sodiul creşte tensiunea arterială. Este indicat să consumaţi suplimente alimentare cu minerale.

Pofta de cafea, carenţă de fosfor. Dacă mirosul cafelei vă face să poftiţi neîncetat, probabil aveţi nevoie de fosfor, sulf, cafeină sau fier. Uneori, chiar şi anemicii au mai des poftă de cafea. Nu uitaţi să luaţi în considerare şi factorul de dependenţă.

Vizualizări: 285

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios