..

Protejează-ţi căţelul în această perioadă foarte rece. Nu-l ţine în ger şi nu-l lăsa să mănânce zăpadă

Protejează-ţi căţelul în această perioadă foarte rece. Nu-l ţine în ger şi nu-l lăsa să mănânce zăpadă

Cu toate că suportă frigul mai bine decât oamenii, gerul poate fi fatal şi pentru căţei. Expunerea îndelungată a animăluţului la temperaturi foarte scăzute poate duce la hipotermie şi la apariţia degerăturilor. Dr. veterinar Raluca Izvorăşteanu te sfătuieşte cum să-ţi protejezi câinele în această perioadă, scrie libertatea.ro

- Mergi cu animalul la un control medical veterinar ca să te asiguri că patrupedul tău nu are probleme de sănătate care să îl facă mai vulnerabil la vremea rece (afecţiuni cardiace, diabet, probleme osteo-articulare sau reumatice).
- Pregăteşte-i un adăpost. Frigul poate fi foarte periculos pentru el, pentru că riscă să facă hipotermie dacă nu are un loc special amenajat în curte, pentru a se adăposti. Coteţul trebuie să fie într-un loc uscat (un garaj sau o magazie). Cuştile din lemn pot fi izolate folosind bucăţi de pâslă. De asemenea, îi poţi pune în coteţ o pătură sau un material mai gros. În cazul în care stai la bloc, poziţionează- i coşul sau preşul lângă calorifer.
- Dacă patrupedul tău este de talie mică, atunci când îl scoţi afară, îmbracă- l cu haine călduroase pentru căţei şi încalţă-l cu ghetuţe speciale. Redu cât se poate de mult expunerea acestuia la ger.
- Dacă s-au folosit substanţe pentru topirea gheţii, după fiecare plimbare, spală-i lăbuţele pentru a preveni afectarea acestora şi ingerarea diverselor substanţe chimice prin lins.
- Verifică-i cu atenţie urechile şi labele pentru că acestea sunt părţile cele mai sensibile ale câinelui şi sunt predispuse la degerături care, netratate la timp, duc la cangrene.
- Nu lăsa câinele să mănânce zăpadă pentru că îi poate produce afecţiuni ale căilor respiratorii (laringite, traheite, laringo-traheite). Pentru a preveni îmbolnăvirea, încurajează-l să bea apă astfel încât să-şi satisfacă nevoia de lichide şi să nu lingă zăpada.

Vizualizări: 159

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios