..

De necrezut! Un copil a fost salvat printr-un transplant de ȘASE ORGANE

De necrezut! Un copil a fost salvat printr-un transplant de ȘASE ORGANE

Potrvit evz.ro, o fetiţă de 9 ani din SUA a avut nevoie de un transplant prin care i-au fost înlocuite şase organe bolnave, primul de acest gen din lume. Fata avea o tumoră gigant care îi devorase organele.

Allanah Shevenell avea şanse minime să supravieţuiască după ce o tumoră miofibroblastică foarte rară îi acaparase aproape toate organele, relatează dailymail.co.uk. Medicii s-au temut cel mai mult pentru viaţa ei când tumora gigant începuse să-i ameninţe inima şi apăsa pe esofag, încât nu-i mai permitea să se hrănească normal.
După ce chimioterapia a eşuat, fata a fost supusă unui transplant de 14 ore în care i-au fost înlocuite cele şase organe bolnave: esofagul, ficatul, stomacul, splina, pancreasul şi intestinul subţire şi a i-a fost extirpată tumora.

A fost prima operație de acest gen din lume și, de asemenea, primul transplant de esofag. A fost ultima ei şansă, dar a trebuit să aştepte un donator mai bine de un an.
„Tumora era ca un monstru, ca o caracatiță care şi-a aîntins tentaculele spre organe”, a declarat bunica fetei.
Fata se simte bine şi şi-a recăptătat apetitul, după ce fusese hrănită luni de zile printr-un tub. Va trebui să ia însă medicamente imunosupresoare toată viaţa, pentru ca organismul să nu-i respingă organele.

Vizualizări: 402

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios