..

Cel puţin 101 morţi în Ucraina de la începutul perioadei geroase

Cel puţin 101 morţi în Ucraina de la începutul perioadei geroase

Peste 100 de persoane au murit din cauza gerului în Ucraina începând din 27 ianuarie, a anunţat vineri Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă, într-un comunicat, citat de mediafax.ro.

“În perioada de ger puternic, au murit 101 persoane, dintre care 11 la spital, 64 au fost găsite pe stradă, iar 26 la domiciliu”, a anunţat ministerul.

Bilanţul precedent, anunţat joi, menţiona 63 de morţi.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că în perioada imediat următoare temperaturile vor rămâne scăzute, cu minime cuprinse între minus 25 şi minus 30 de grade Celsius pe durata nopţii şi între minus 16 şi minus 21 de grade Celsius în timpul zilei.

Un val de ger s-a abătut asupra Europei Centrale şi de Est de o săptămână, provocând zeci de victime în special în Ucraina, Polonia şi România.

În Rusia, unde temperaturile erau, vineri, de minus 25 de grade Celsius la Moscova şi de minus 50 de grade Celsius în Iakutia (estul Siberiei), autorităţile au anunţat 64 de morţi din cauza gerului de la 1 ianuarie în toată ţara, potrivit Ministerului Sănătăţii, citat vineri de agenţia Interfax.

Vizualizări: 199

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios