..

Fă-ţi provizii de vreme rea!

Fă-ţi provizii de vreme rea!

Avertizările meteorologice anunţă ninsori abundente şi viscol în acest weekend. Dacă nu vrei să ieşi din casă pe o asemenea vreme ar fi bine să te asiguri că ai toate cele necesare pentru a rezista cât mai multe zile în cazul în care vei fi blocat de nămeţi. Libertatea.ro îţi spune ce nu trebuie să-ţi lipsească din locuinţă.

- Cumpără-ţi câteva bidoane de apă plată, hidratarea este extrem de importantă.
- Fă-ţi provizii de mâncare. Din cămară nu trebuie să-ţi lipsească uleiul, făina, mălaiul, spaghetele, supele instant, zahărul, orezul şi ceaiul. Achiziţionează-ţi şi alimente care nu se vor strica, dacă vei rămâne fără curent electric din cauza viscolului. Cele mai indicate sunt conservele de carne şi legume. De asemenea, adaugă pe listă biscuiţi, alune, cereale, ciocolată, stixuri, napolitane şi pâine prăjită.
- În caz că rămâi fără energie electrică, este obligatoriu să ai în casă lumânări, preferabil mai mari, chibrituri, laterne şi baterii.
- Dacă urmezi un tratament, este bine să ai o rezervă din medicamentele prescrise de doctor. Nu trebuie să-ţi lipsească din casă nici trusa medicală de prim ajutor, în cazul în care cineva din familie se accidentează. Asigură-te că ai şi medicamente împotriva răcelii, indigestiilor şi durerilor (paracetamol, algocalmin, colebil, imodium).
- Ai un copil mic? Cumpără lapte praf suficient, scutece, mâncare şi medicamente speciale pentru bebeluşi.
Dacă deţii animale de companie, asigură-te că au suficientă hrană.

Vizualizări: 383

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios