..

Cel mai scump graffiti din lume? Un artist ar putea primi 200 milioane de dolari pentru o lucrare

Cel mai scump graffiti din lume? Un artist ar putea primi 200 milioane de dolari pentru o lucrare

David Choe a fost extrem de inspirat atunci când a refuzat ca, în schimbul picturii sale, să accepte câteva mii de dolari. Acum ar putea deveni multimilionar, scrie click.ro

În 2005, el a pictat pereţii primului sediu al Facebook, cel din Palo Alto, California, iar preşedintele de atunci al companiei, Sean Parker, i-a cerut să aleagă între o sumă de bani sau un pachet de acţiuni. Nici unul dintre cei doi nu se gândea că, în numai şapte ani, firma va fi cotată la bursă la câteva miliarde de dolari.

Facebook are circa 845 milioane de utilizatori activi, iar jumătate de ei se loghează cel puţin o dată pe zi. În timp ce în ţările vorbitoare de engleză (în special SUA şi Marea Britanie) reţeaua de socializare a atras doar 60% dintre userii potenţiali, este foarte populară în Chile, Turcia şi Venezuela. China este următoarea ţintă a companiei, însă cel puţin deocamdată Facebook este interzis în statul asiatic.

Anul trecut, reţeaua de socializare a avut venituri de 3,7 miliarde de dolari şi un profit de 668 milioane. Principalele surse au fost reprezentate de publicitate, cu 85%, şi de jocurile produse de compania Zynga, cu 12%. Deşi va deţine doar circa un sfert din acţiuni, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, va controla 57% din voturile din consiliul de administraţie al companiei, în urma contractelor cu o parte a investitorilor.

Vizualizări: 476

One Comment

  • Roda
    2 februarie 2012 | Permalink |

    dar nu inteleg! titlul stirii se refera la un pictor de grafitti, articolul in schimb este despre facebook… halal jurnalisti care scriu asa articole!!

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios