..

Imigranţii, marea problemă a britanicilor

Imigranţii, marea problemă a britanicilor

Pe 6 mai, în Marea Britanie vor avea loc alegeri legislative. În plină campanie electorală, reprezentaţii Partidului Independenţilor din Regatul Unit (UKIP), o formaţiune care la alegerile europarlamentare din 2009 s-a clasat pe locul doi şi a reuşit să-i depăşească pe laburişti, este de părere că principala problemă a ţării este cea a imigranţilor.

În ideea de a rezolva această problemă, cauzată şi de principiul european al liberei circulaţii, UKIP propune un referendum pentru a ieşi din Uniunea Europeană, principalul obstacol în măsurile care ar putea limita valurile de imigranţi.

“Marea Britanie şi-a deschis uşa către 26 de state, iar acest lucru pune o presiune foarte mare asupra infrastructurii noastre. Sistemul sanitar, educaţia, siguranţa, toate acestea sunt sub o imensă presiune din cauza numărului mare de străini. Celelalte partide ştiu că nu pot opri fluxurile de persoane din interiorul UE, de aceea propun măsuri de limitare a accesului celor din afara spaţiului european”, consideră Oliver Chisholm, membru al UKIP.

În ceea ce priveşte imigranţii români, aceştia nu vor avea drepturi depline, pentru câţiva ani de aici înainte. Iar în aceeaşi situaţie se află şi bulgarii.

Românii au o bilă neagră pentru că au acordat, cu uşurinţă în opinia britanicilor, cetăţenia română moldovenilor. Locuitorii din Republica Moldova vor transforma România într-o cale uşoară de acces spre Marea Britanie, o perspectivă pe care Oliver Chisholm doreşte să o elimine.

Sursa: evz.ro

Vizualizări: 644

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios