Sătenii din Giurgiuleşti fac ceai din pâine arsă!

Sătenii din Giurgiuleşti fac ceai din pâine arsă!

În satul Giurgiuleşti, r. Cahul, cartea de vizită a fiecărui băştinaş este ceaiul din pâine arsă. Pe lângă faptul că îţi potoleşte setea, ceaiul din pâine arsă este şi un bun medicament.
Dacă păşeşti pragul casei Ioanei Popov, cu siguranţă gospodina te va servi cu o ceaşcă de ceai din pâne arsă, preparat aşa cum ştie ea mai bine. Metoda inedită este moştenită din strămoşi, iar procedeul de pregătire nu este unul dificil. „Ne place ceaiul. Majoritatea din săteni îl prepară, iar reţeta nu e grea. Pui în apă câteva bucăţele de pâine arsă în cuptor, după care totul se pune pe foc. Trebuie doar să fiarbă şi ceaiul este gata. Noi ştim reţeta din bătrâni. Eram mici când am învăţat de la ei cum se face acest ceai. Iar acum transmitem reţeta mai departe, din generaţie în generaţie. Ceaiul din pâine arsă este foarte bun pentru stomac. Chiar şi copiii, când sunt bolnavi, de multe or îi tratăm cu ceai. Când trebuie să-l pregătesc, mă trezesc mai devreme şi fac pentru toţi care sunt acasă. Are o aromă foarte plăcută şi o culoare frumoasă. Miroase mai tare decât cafeaua. În plu, nu facem cheltuieli la bani pentru că o bucată de pâine întotdeauna se găseşte în casă”, povesteşte femeia, în cadrul emisiunii „Asfalt de Moldova”, de la JURNAL TV.

L.N.

vizualizări: 268

Comentează