Polițistul de la „Fulger” care a tras cu gloanţe de luptă, identificat

Polițistul de la „Fulger” care a tras cu gloanţe de luptă, identificat

Colaboratorul Poliție cu Destinaţie Specială „Fulger”, care a tras cu gloanţe de luptă la 8 aprilie 2009, la intersecția bd. Ștefan cel Mare și str. Serghei Lazo, a fost identificat.

La 9 februarie 2010, Procuratura Generală a dispus pornirea urmăririi penale pe faptul tentativei de omor, comisă la 8 aprilie 2009, în jurul orei 01:00, la intersecţia bd. Ştefan cel Mare şi str. Serghei Lazo, de către un colaborator de poliţie cu faţa deghizată, presupus a fi din BPDS „Fulger”.

Potrivit procurorilor, poliţistul a îndreptat arma din dotare de tip pistol mitralieră „AK” şi a tras o împuşcătură asupra automobilului în care se afla familia Murzac, care a oprit în intersecţie pentru a ceda trecerea grupului de poliţişti. În rezultat, un glonte a lovit în automobil, deteriorându-l prin spargerea capotei din faţă şi a parbrizului.

Conform concluziei expertizei balistice, în acea noapte s-a tras cu un cartuş de luptă dintr-o armă întărită după Brigada de Poliție cu Destinaţie Specială „Fulger”. Prin urmare, s-a confirmat faptul că în acea noapte au fost folosite nu numai gloanţe oarbe, dar şi de luptă. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii au identificat colaboratorul BPDS „Fulger”. Urmărirea penală continuă.

Până în prezent, la procuratură au fost depuse 108 plângeri, legate de rele tratamente şi aplicarea torturii în urma evenimentelor din aprilie. În baza plîngerilor au fost pornite 54 de cauze penale, în judecată fiind trimise 16 dosare în privinţa a 28 de poliţişti, scrie jurnal.md

vizualizări: 95

Comentează