Flagelări şi răstigniri pe cruce în Filipine

Flagelări şi răstigniri pe cruce în Filipine

Zeci de persoane s-au flagelat, în timp ce altele au fost ‘răstignite pe cruce’ în cursul tradiţionalelor ceremonii din Vinerea Mare din Filipine, cu ocazia marcării Patimilor lui Christos, informează AFP.

‘Este cel mai dureros lucru pe care l-am îndurat vreodată, însă o fac pentru Domnul şi asta mi-e penitenţa’, a declarat un bărbat care a început prin a-şi biciui spatele, alături de alţi locuitori ai oraşului San Fernando, la nord de Manila.

Porivit autorităţilor locale, 30.000 de turişti filipinezi şi străini sunt aşteptaţi în oraş. În jur de zece persoane au fost legate şi fixate cu piroane pe cruci pentru câteva minute şi duse apoi într-un cort unde au primit îngrijiri medicale. În general, pelerinii fac aceste sacrificii pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu că i-a vindecat de o boală, pe ei sau vreun membru de familie.

Răstignirile pe cruce în Vinerea Mare erau în Filipine un ritual al credincioşilor catolici care încercau să-şi ispăşească astfel păcatele sau să-i mulţumească Domnului că le-a ascultat rugăciunile. Însă evenimentul s-a transformat de-a lungul anilor într-un spectacol adesea mercantil, care atrage mii de spectatori şi care nu se bucură de sprijinul bisericii. Aproximativ 80% din populaţia din Filipine este catolică. (Agerpres)

vizualizări: 109

Comentează