Cum prepari un drob delicios

Cum prepari un drob delicios

Una dintre delicatesele specifice Sărbătorilor Pascale este drobul de miel, relativ simplu de făcut. Organele interne (plămâni, ficat, splină, rinichi) se ţin 30 minute în apă rece în care s-au pus şi trei linguri de oţet. Plămânul se înţeapă cu furculiţa, iar rinichii se curăţă bine de pieliţe. Se pun la fiert în apă cu sare.

Când organele sunt fierte, se lasă la răcit, apoi se curăţă de zgârciuri şi se toacă mărunt sau, pentru o textură mai fină, se dau prin maşina de tocat. Ceapa şi usturoiul şi verdeţurile se curăţă şi se taie mărunt. Se rade brânză şi se amestecă cu organele şi cu ouăle. Se condimentează după gust cu sare şi piper.

Într-o tavă de cozonac unsă şi presărată cu pesmet, se aşază prapurul cu marginile lăsate pe afară, apoi se pune umplutura. Se acoperă cu marginile prapurelui şi se introduce la cuptor pentru 45 de minute.

Ingrediente:
- prapur
- 1,5 kg organe interne de miel (plămâni, ficat, splină, rinichi)
- 2 legături ceapă verde
- 2 legături usturoi verde
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 200 g brânză telemea
- 5 ouă

ring.ro

vizualizări: 103

Comentează