Ce reprezintă un contract de impresariat?

Ce reprezintă un contract de impresariat?

(Continuare din numărul precedent)

În ultima parte a acestui articol urmează să discutăm asupra unor subiecte din cauza cărora se produc adesea neînţelegeri între părţile contractante. Da, despre bani, sau mai corect, despre cuantumul, forma, modul şi condiţiile de remunerare.
În practica internaţională s-au conturat două forme de remunerare a impresarului. Prima ar fi ca interpretul să primească 100% din toate sumele cuvenite în rezultatul prestaţiilor sale, iar impresarul să fie remunerat printro sumă fixă lunară. De cele mai dese ori, însă, impresarii negociază un cuantum procentual, care variază între 10% şi 50% din orice venit al interpretului. Este important să se stabilească cine urmează să încaseze remuneraţia de la terţele persoane şi în ce perioadă urmează să se facă distribuirea ei. De obicei, formalităţile financiar-contabile se perfectează de către impresar, iar acesta garantează interpretului dreptul de a verifica actele, documentele şi înscrisurile privind executarea contractului.
În final, recomand părţilor unui contract de impresariat să fie asistaţi de un avocat specializat, în scopul excluderii greşelilor din contract şi prin urmare, asigurând derularea corectă şi fără dubii a proiectului în care sunt implicate.
avocat Ion ŢIGĂNAŞ

Întrebările pot fi expediate pe adresa: [email protected]

vizualizări: 47

Comentează