Incident naval. 200 de metri cubi de cherestea şi 30 de tractoare, în mare

Incident naval. 200 de metri cubi de cherestea şi 30 de tractoare, în mare

30 de tractoare şi zeci de tone de cherestea au zburat peste bordul unei nave şi au ajuns în Marea Neagră. Vasul care abia plecase din Portul Constanţa a fost cât pe ce să se scufunde, când a dat piept cu valuri uriaşe. Chiar dacă e martie, plajele din Eforie erau la fel de animate ca vara, sâmbătă dimineaţa. Iar oamenii, care mai de care mai voioşi, veneau spre malul mării. Ţarmul era invadat de lemne pentru construcţii.

12 ore mai devreme, lemnul era la bordul unei nave sub pavilion Republica Moldova, care pleca din Portul Constanţa, încărcată cu cherestea şi tractoare.

La un moment dat, vaporul a nimerit într-o zona agitată a mării şi a început să se balanseze periculos. 30 de tractoare s-au desprins la un moment dat de pe punte şi au căzut în valuri, iar baloţi mari de cherestea au sărit apoi de pe punte. Uşurat de o parte din încărcătură, vasul a revenit apoi la linia de plutire. Comandantul a dat alarma, iar un remorcher a adus nava înapoi la adăpost, în rada Portului Constanţa. Între timp, lemnul ajungea pe plaja.

Cele 30 de tractoare vor rămâne pe fundul mării, pentru ca operaţiunile de scoatere ar fi mai scumpe decât valoarea lor.

stirileprotv.ro

vizualizări: 139

Comentează