Cum să alegi fondul de ten ideal pentru tine

Cum să alegi fondul de ten ideal pentru tine

Ni se întâmplă des să admirăm tenul perfect al vedetelor sau a tinerelor din revistă şi să ne dorim să arătăm la fel! Totul constă în câteva trucuri esenţiale de machiaj. Principalul secret… fondul de ten!

Este baza unui machiaj reuşit, care te ajută să ai un ten impecabil! Cu toate acestea, alegerea lui poate fi destul de dificilă. Iată principalele criterii care te vor ajuta să descoperi ce ţi se potriveşte:

În funcţie de tipul tenului:
Ten normal sau mixt – În acest caz trebuie să scăpăm de zonele lucioase, respectiv bărbie, nas pomeţi. Evită să foloseşti creme sau loţiuni grase! Indicat este să-şi alegi un fond de ten pudră, care îţi va da un aspect natural.

Tenul uscat – În cazul ăsta ai nevoie de ne multă hidratare! Ideal ar fi un fond de ten cremă, pe bază de ulei! El poate fi aplicat cu precizie acolo unde este nevoie, sau pe toată faţa, însă la final aplică şi puţină pudră! Evită fondurile de ten bazate pe apă!

Tenul gras – Este predispus apariţiei coşurilor şi a petelor. Aşadar, e nevoie de o igienă atentă şi un fond de ten compact! Alege unul fără ulei pentru a combate aspectul lucios.

Nuanţa potrivită!
Pentru multe dintre noi alegerea nuanţei este cea mai dificilă! În perioada rece, poţi alege o culoare apropiată cu cea a pielii, iar pe timp de vară foloseşte o nuanţă puţin mai închisă. Un mic secret: orice fond de ten pare mai închis în recipientul său…

Cum îl testezi
Fondul de ten nu se testează pe mână! Marea majoritate a femeilor fac această greşeală! Aplică-l pe linia maxilarului de la o nuanţă mai închisă la una mai deschisă! Îţi va fi mult mai uşor să descoperi nuanţa potrivită pentru culoarea pielii tale.

madone.ro

vizualizări: 133

Comentează