Îţi vine să crezi? Acesta este un om ucis de o erupţie vulcanică acum două milenii

Îţi vine să crezi? Acesta este un om ucis de o erupţie vulcanică acum două milenii

Până pe data de 20 decembrie a acestui an, la un muzeu de lângă Napoli, va fi deschisă o expoziţie cu cele mai expresive corpuri calcificate rămase după erupţia vulcanului Vezuviu, din anul 79 d.Hr.

Potrivit ziarului italian ¨Corriere della Sera¨, la muzeul Antiquatrium din oraşul Boscoreale, situat în Provincia Napoli, vor fi prezentate până pe data de 20 decembrie a acestui an corpurile recuperate ale oamenilor care au fost omorâţi de erupţia istorică a vulcanului Vezuviu..

“Sunt morţi de 19 secole, însă odată au fost oameni care au fost surprinşi în agonie totală. Expoziţia aceasta nu este artistică, ci reprezintă doar resturile celor care au suferit”, a declarat Luigi Settembrini, comisar al zonei arheologice din Napoli şi Pompei, potrivit sursei citate.

Totodată este expus şi un corp tratat chimic cu răşini, reacţia dintre calcar şi acestea formând o suprafaţă opacă care permite vederea scheletului. Exponatele provin din oraşul Pompei, perfect conservat după evenimentul tragic de la începutul erei noastre.

click.ro

vizualizări: 148

Comentează