Acord de colaborare în domeniul agriculturii, între România şi Moldova

Acord de colaborare în domeniul agriculturii, între România şi Moldova

România şi Republica Moldova au semnat un acord politic general care conţine 11 sectoare din domeniul agriculturii, industriei alimentare, sanitar-veterinare şi siguranţa alimentelor.

Documentul a fost semnat de ministrul român al Agriculturii, Mihail Dumitru, şi omologul său moldovean, Valeriu Coşarciuc.

Mihail Dumitru a precizat că România a acordat recent un sprijin financiar Republicii Moldova de 100 de milioane de euro şi a discutat cu omologul său moldovean, Valeriu Coşarciuc, posibilitatea integrării agriculturii ca domeniu prioritar în cadrul acestui ajutor.

Ministrul moldovean al agriculturii a subliniat că este foarte importantă experienţa României pentru integrarea Republica Moldova în UE, dar şi în domeniul agriculturii, industriei alimentare şi domeniul sanitar-veterinar.

Valeriu Coşarciuc efectuază vineri prima sa vizită oficială în România, la invitaţia omologului său român, Mihail Dumitru. Discuţiile se axează pe sprijinul specialiştilor MADR pentru modernizarea instituţiilor agricole din Moldova.

Sursa: agerpres.ro

vizualizări: 117

Comentează