Peliculele câştigătoare ale festivalului Cronograf

Peliculele câştigătoare ale festivalului Cronograf

Festivalul Cronograf şi-a desemnat câştigătorii. Chiar dacă toate filmele proiectate au surprins prin calitatea lor, premiate au fost doar cele care au trezit emoţii atât juriului cât şi publicului. Ieri, cinefilii din capitală a avut ocazia să revadă proiecţiile câştigătoare la secţiunile nominate. 

„Joacă-te, orice-ar fi!” este scurtmetrajul care s-a ales cu trofeul secţiunii „Un Like pentru documentar”. Acesta a fost votat de juriul format din 5 adolescenţi pasionaţi de film, dar şi de spectatorii din sală.

Filmul trecut printr-un filtru regizoral olandez ilustrează viaţa într-un sat din România, oferind spectatorilor o lecţie memorabilă de altruism, dublată de emoţia estetică. Aceleaşi trăiri i-au răscolit şi pe spectatorii care au revăzut-o, şi care au clasat-o în lista filmelor nostalgice.

La categoria „Producţii Locale”, premiul întâi i-a revenit Olgăi Lucovnicova cu scurtmetrajul „Nu am, moarte, cu tine nimic…”. Autoarea a creat un adevărat poem cinematografic, iar juriul a apreciat felul în care a combinat cele trei elemente imaginea, muzica şi versurile.

Continuarea materialului pe jurnal.md

Comentează