Un grec a fost condamnat la 103 ani de închisoare. Pentru ce a fost găsit vinovat

Un grec a fost condamnat la 103 ani de închisoare. Pentru ce a fost găsit vinovat

Un traficant de persoane grec a fost condamnat la 103 ani de închisoare de către Curtea de Apel din Arhipelagul Dodecanez (sud-estul Greciei), au informat duminică mass media elene, citate de AFP.

Potrivit antena3.ro, condamnatul, în vârstă de 63 de ani, a fost arestat la 30 iunie 2015 la bordul unui iaht în care se mai găseau 47 de persoane, între care 14 copii. Gărzile de coastă s-au văzut nevoite să urmărească iahtul bărbatului şi chiar au tras focuri de armă pentru a imobiliza ambarcaţiunea. Traficantul reuşise să debarce un alt grup de migranţi pe insula Tilos, din Arhipelagul Dodecanez.

Potrivit presei elene, bărbatul a mai fost anchetat în trecut pentru trafic cu fiinţe umane.

Televiziunea publică greacă Ert a pus accentul pe severitatea pedepsei, apreciind că printr-o astfel de condamnare se încearcă descurajarea traficanţilor de migranţi, care sosesc în număr mare pe ţărmurile turce şi elene de la Marea Egee, principală poartă de intrare a refugiaţilor în Europa. În 2015, peste 800.000 de migranţi au sosit pe insulele elene dinspre Turcia, majoritatea fiind sirieni care fugeau din calea războiului.

Sursă: Agerpres
Foto: Pixabay.com