Igor Popa: „Şor a răspuns agresiv şi cu cuvinte injurioase la întrebările lui Vlad Filat”

Igor Popa: „Şor a răspuns agresiv şi cu cuvinte injurioase la întrebările lui Vlad Filat”

Controversatul om de afaceri, Ilan Şor, principalul bănuit în dosarul BEM, cercetat în stare de libertate, a compărut astăzi în fața judecătorilor, în calitate de martor, în dosarul lui Vlad Filat. Acesta a fost însoțit de bodyguarzi și nu a făcut nicio declarație pentru presă. Potrivit procurorului Adriana Bețișor, Ilan Şor și-a menținut în instanță declarațiile făcute anterior. De cealaltă parte, avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, susține că audierea martorului Ilan Şor nu s-a făcut în limite legale, fiind încălcat principiul nemijlocirii prevăzut de art. 314 din Codul de Proceduri Penale.

„Şor a declarat în instanță că își menține declarațiile făcute în cadrul urmăririi penale, pe când el trebuia să vină cu o expunere a faptelor enunțate anterior. Sunt importante nu doar declarațiile, ci și comportamentul şi reacția martorului la anumite întrebari pe care i le adresează avocații sau procurorii. De exemplu, azi, când am adresat anumite întrebări, Şor s-a uitat în direcția procurorului și acesta i-a făcut semn din cap să nu răspundă la această întrebare. Noi nu credem în declarațiile lui Şor, ele sunt nesincere”, a spus avocatul.

Totodată, acesta a relevat că și clientul său, Vlad Filat, i-a adresat întrebări lui Ilan Şor. Acesta a avut o atitudine  ofensivă, i-a răspuns agresiv și cu cuvinte injurioase. „Aceasta demonstrează încă o dată că Ilan Şor este nesigur și nesincer în declarațiile sale”, a conchis avocatul.

O nouă ședință de judecată în dosarul lui Vlad Filat este programată pentru ziua de mâine. Amintim că ieri Curtea de Apel a decis ca fostul premier Vlad Filat să rămână în arest încă 30 de zile.

Pe 29 decembrie 2015, a avut loc prima şedinţă de judecată în dosarul fostului premier. Dosarul a fost trimis în judecată săptămâna trecută. Procurorul anticorupţie Adriana Beţişor a comunicat că suma estimată pe capetele de acuzare expediate în instanţă este de 800 de milioane de lei. Dacă va fi găsit vinovat pe capetele de acuzare înaintate, Filat riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice. Vladimir Filat a fost reţinut în octombrie, fiind învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

jc.md

Comentează