Țintele teroriștilor din Bruxelles erau centralele nucleare

Țintele teroriștilor din Bruxelles erau centralele nucleare

Autoritățile belgiene au reușit să evite o catastrofă în urma arestării lui Salah Abdeslam în cartierul Molenbeek, unde a reușit să anihileze o parte din rețeaua teroristă. Ținta fraților sinucigași El Bakraoui erau centralele nucleare din Belgia, însă capturarea lui Salah le-a grăbit actele criminale, orientându-se psre ținte mai ușor de atins.

Potrivit ziarului belgian La Derniere Heure, autoritățile au forțat astfel celula aflată la originea atentatelor de la Bruxelles să-și accelereze planul și aceasta nu a mai vizat țintele stabilite inițial. Fraţii El Bakraoui au spionat un înalt responsabil din domeniul nuclear, informează publicația citată, cu o cameră ascunsă, cu o lună înaintea atentatelor. „Chiar dacă nu au putut fi evitate aceste atentate, se poate spune că amploarea lor ar putea fi mai mare dacă teroriştii şi-ar fi putut aplica planurile lor aşa cum fuseseră concepute acestea. Ei au optat în final pentru ţinte mai uşor de atins”, a dezvăluit o sursă din cadrul anchetei.

Sursa foto: www.dhnet.be

Publicația mai menționează că este evident că aceeaşi reţea teroristă s-a aflat şi la originea atentatelor din Paris și din Belgia. După patru luni de la tragedia de la Bataclan, Salah Abdeslam şi complicii lui au pregătit  atentatele de acum, din Belgia, unde ar fi urmărit să comită un atac fără precedent.

Atacurile sângeroase de marți din capitala belgiană au luat viața a peste 30 de oameni și a rănit peste 300, mulți fiind în stare gravă.

Sursa: libertatea.ro

Comentează